XS
SM
MD
LG

Bilbija vladar Bijeljine

U meču desetog kola BHT Premijer lige, Radnik je dočekao Zrinjski, a gosti su slavili pobjedu rezultatom 0:1. Radnik koji ove godine igra odlično te su upisali samo dva poraza oba na gostovanju kod Željezničara i Slobode.

Radnik je protiv svake ekipe igrao otvoreno i za gol više pa se je takav pristup očekivao i u ovom susretu. Zrinjski je u sezonu ušao lošije nego što se očekivalo. Prvak je imao čak niz od tri poraza, sva tri poraza su bila upravo u gostima. Željezničar, Čelik i Sarajevo su osvojili maksimalan broj bodova u tim susretima sa Plemićima.

Pozitivan šok za Zrinjski je svakako povratak Blaža Sliškovića na mjesto šefa stručnog štaba, iako je poručio da se neće dugo zadržati na toj funkciji Slišković je već dao naznake da će Zrinjski uploviti u mirne vode nakon avanture sa Ante Mišom.

U utakmicu se krenulo sa ispitivanjem početnih snaga, Radnik je prvi zaprijetio u šestoj minuti kada je Vasić centrirao a Franić nije uputio šut u okvir gola. Samo minut poslije u šansi se našao Filipović, ali je ipak njegov šut otišao visoko preko gola.

Prvi šut u okvir gola se desio u desetoj minuti susreta kada je Šantić uputio udarac, ali je Brkić uhvatio tu loptu.  U petnaestoj minuti, nakon loše intervencije Aleksića i neuspjele završnice Bekića, Nemanja Bilbija je uspio spremiti loptu u mrežu. Ovo je bio njegov sedmi pogodak ove sezone.

Samo minut poslije Hadžić je odlično uhvatio volej, ali je lopta prošla pored gola, a Brkić je ostao nesavladan. U 33. minuti sjajna prilika za Zrinjski, loptu je poslao strijelac prvog gola prema Bekiću, ali Bekićev udarac je odbranio Lučić, koji je pravovremeno istrčao na loptu. Lopta je dalje otišla do Todorovića koji je ipak uputio šut preko gola.

U 37. minuti Bekić je morao napustiti teren ranije radi ozlijede u igru je ušao Toni Jović. Tri minute nakon izmjene u odličnoj šansi našao se Đurić, ali je Brkić odlično intervenisao. U 44. minuti Radnik opet prijeti, ovaj put u šansi se našao Hadžić, ali je njegov udarac odbranio Brkić. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:1.

Na početku drugog poluvremena, sjajno je zaprijetio Bilbija udarcem glavom, ali je Lučić dobro reagovao i odbranio njegov udarac. 

U 53. minuti opet je Zrinjski bio opasan, sjajnu loptu poslao je Bilbija, a Jović je ipak pogodio samo stativu. U daljem nastavku akcije Filipović je šutao preko gola.

Samo dvije minute kasnije nastavlja se incijativa Zrinjskog, opet loptu šalje Bilbija, ali Filipović neprecizno šutira preko gola.  Hadžić je precizno šutirao u 58. minuti ali je Brkić sačuvao svoju mrežu.  

Minutu poslije Glišić se našao u šansi, ali je njegov udarac otišao preko gola. U 60. minuti dvostruka izmjena u ekipi Radnika, ušao je Mekić Nedim, a izašao Šantić, u drugoj izmjeni teren je napustio Ognjen Đelmić, a u igru je ušao Demir Peco. Tri minute kasnije, mjenjao je i Blaž Slišković iz igre je izašao Ognjen Todorović, a u igru je ušao Ismar Hairlahović.

Do 75. minute snage su se odmjeravale, ali ozbiljnijih šansi nije bilo. U 78. minuti Žižović je uradio posljednju izmjenu u igru je ušao Pavle Sušić, a i iz igre izašao Nikola Popara. Minutu poslije i Blažević je uradio zadnju izmjenu iz igre je izašao Samir Bekrić, a u igru je ušao Josip Miketek. Minuta je bila 82. kada je Glišić nakon kornera uputio udarac glavom, ali je njegov udarac završio preko gola.

Do kraja susreta, nije bilo većih opasnosti. Treba izdvojiti pokušaj Đurića u drugoj minuti sudijske nadoknade, ali je lopta otišla visoko preko gola. Radnik je imao incijativu i želio doći do izjednačujućeg gola, ali ih sreća nije pratila u ovom kolu, te su zabilježili prvi ovosezonski domaći poraz.

 



 


Čelik 1 : 1 Tuzla Siti
Krupa 1 : 4 Sarajevo
Široki Brijeg 2 : 0 Zvijezda 09
Radnik 0 : 1 Zrinjski
Mladost 2 : 2 Željezničar
Sloboda 2 : 0 GOŠK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 10 6 3 1 21
2 Željezničar 10 6 3 1 21
3 Zrinjski 10 6 1 3 19
4 Široki Brijeg 10 4 5 1 17
5 Sloboda 10 5 2 3 17
6 Radnik 10 3 4 3 13
7 Čelik 10 3 4 3 13
8 Krupa 10 2 5 3 11
9 Mladost 10 2 4 4 10
10 Tuzla Siti 10 2 2 6 8
11 GOŠK 10 1 3 6 6
12 Zvijezda 09 10 0 4 6 4