XS
SM
MD
LG

Leotar kući, Brčaci i ''Tango'' na strani; Nevesinjci u Berkovićima

Premijer liga BiH nastavlja se ovog vikenda utakmicama šestog kola.

Četiri vodeće ekipe na tabeli, igraće protiv četiri ekipe koje se nalaze na dnu tabele.

Lider na tabeli FC Mostar SG igraće protiv desetoplasiranog Nevesinja, koji je na diobi tog sedmog mjesta, ali imaju najlošiju gol razliku u krugu tih ekipa pa zauzimaju mjesto u opasnoj zoni. Utakmica se igra u maloj dvorani u Berkovićima koja će biti dom futsalera Nevesinja, jer se dvorana u Nevesinju renovira. Pitanje je kako će se obje ekipe snaći u ovoj novoj dvorani, ali nema sumnja da će Nevesinjci dati sve od sebe da ostvare značajnu pobjedu, jer ko god pobijedi aktuelnog šampiona ove sezone iz donjeg dijela tabele biće u prednosti u borbi za opstanak u sezoni kada četiri ekipe ispadaju iz lige.

Drugoplasirani MNK Centar, kojem još uvijek zvanično nisu oduzeti bodovi, poslije teškog poraza u Mostaru rane liječi na svom parketu. Dolazi im Brčko zdravlje, ekipa koja je pokazala da može biti nezgodna, ali Sarajlije ne bi smjele imati problema sa njima bez obzira na stanje igračkog kadra.

Trećeplasirani Zrinjski putuje na noge Banovićima, posljendnjeplasiranoj ekipi lige, i jedinoj ekipi bez ijednog boda ove sezone. Banovići su od mnogih već prežaljeni, iako je tek početak sezone, ali sigurno da se do kraja sezone neće predati i mogu nanijeti štetu mnogima. Dolazi im u Banoviće Zrinjski koji igra dobro na početku sezone, upisao je četiri pobjede, i jasno je da žele i petu.

MNK Seljak, koji igra odlično ove sezone, a u dvije goleade na svom parketu protiv Brotnja i Leotara ipak nije uspio da upiše više od dva boda, gostuje u Sarajevu kod Željezničara koji je u očiglednoj krizi. Pokušaće Željezničar da stigne do prve pobjede poslije prvog kola kada su savladali Salinesa, ali Seljak se zasigurno neće lako predati.

Zanimljivo bi u nedelju moglo biti u Tuzli. Salines na svome parketu dočekuje KMF Tango. Iznenadili su "Jarčevi" prošlo kolo odnijevši relativno lako cijeli plijen iz Nevesinja, a sada će te bodove pokušati potvrditi kod kuće. Dolazi im Tango koji sigurno djeluje na svom parketu, a u gostima igra odlično, no bez previše sreće. Tako je bilo na oba mostarska gostovanja, tako je bilo u Livnu. Nadaju se u Istočnom Sarajevu da je vrijeme da neće i ovaj put biti takav razvoj situacije, i da će kod veoma kvalitetne ekipe Salinesa uspjeti stići do bodova.

Posljednju utakmicu kola odigraće u ponedeljak u Trebinju domaći Leotar i Brotnjo. Leotar je na gostovanju kod Seljaka spasao izgubljeno, i golom najnovijeg pojačanja Duja Nevistića stigao do boda (7:7), dok je Brotnjo konačno zablistalo i razbilo na svom parketu Banoviće. Sigurno je da i jedni i drugi mogu dosta, pa bi se ovaj meč mogao i apostrofirati kao derbi kola.

Raspored, stanica i sudije:

Subota:

Banovići: MNK Banovići - MNK Zrinjski (16,00)  Sude: Alem Bajrović i Farik Kečo (oba Sarajevo)
Sarajevo: MNK Centar - KMF Brčko zdravlje (16,30)  Sude: Adis Duraković (Bugojno) i Armin Jelin (Mostar)
Sarajevo: MNK Željezničar - MNK Seljak (19,00) Sude: Goran Ilić (Doboj) i Aleksandar Railić (Derventa)

Nedelja:

Tuzla: FC Salines - KMF Tango (16,00)  Sude: Željko Dragojević i Siniša Ivančević (oba Banja Luka)
Berkovići: KMF Nevesinje - FC Mostar SG (17,00) Sude:Zoran Sofrenić (Bijeljina) i Dušan Berak (Trebinje)

Ponedeljak: 

Trebinje: KMF Leotar - MNK Brotnjo (19,30) Sude: Jasenko Pljevljak i Amir Omerbašić (oba Sarajevo) 


Salines 4 : 4 Seljak
Brčko Zdravlje 2 : 5 Brotnjo
Mostar SG Staklorad 9 : 1 Zrinjski
Nevesinje 3 : 0 Tango
Centar 11 : 8 Banovići
Željezničar 2 : 6 Leotar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG Staklorad 22 19 2 1 59
2 Brotnjo 22 13 2 7 41
3 Centar 22 13 1 8 40
4 Zrinjski 22 12 2 8 38
5 Salines 22 9 5 8 32
6 Leotar 22 10 2 10 32
7 Seljak 22 9 4 9 31
8 Tango 22 10 1 11 31
9 Nevesinje 22 10 0 12 30
10 Željezničar 22 9 1 12 28
11 Brčko Zdravlje 22 4 2 16 14
12 Banovići 22 3 0 19 9