XS
SM
MD
LG

Prva Grend slem titula za Voznijacki

Danska teniserka, Karolina Voznijacki, pobjedom nad Simonom Halep od 2:1 (7:6, 3:6, 6:4) osvojila je Australijan open i tako se domogla svoje prve Grend slem titule.

Foto: freepressjournal.in

Fenomenalno finale između Rumunke i Dankinje i sa sjajnim suđenjem Marijane Veljović iz Srbije. Karolina je počela sa brejkom za 2:0 i stigla je do gema gdje je servirala za osvajanje seta. Ipak Halepova tada vraća brejk u odlaze u taj-brejk, gdje Voznijacki dominira i slavi sa 7:2. U narednom setu presudan je bio treći gem u kom je Simona odbranila četiri brejk lopte i onda joj se sve to isplatilo. Iskoristila je brejk šansu za 5:3, a zatim su se smjenjivale brejk i set lopte, gdje je Rumunka bila bolja i izjednačila je na 1:1.

Treći set je bio set brejkova, a na startu su viđena četiri uzastopna. Voznijacki je u jednom od njih odbranila čak pet prilika protivnice da joj oduzme servis gem, no Simona je iskoristila šestu. Kasnije je Halep napravila još jedan brejk i preokrenula set u svoju korist. Popularna Karo se nije predavala i uzvratila je ribrejkom, a zatim svojim servis gemom prišla na gem od titule. Tada je fenomenalnim poenima stigla do meč lopte i ubrzo je počelo slavlje danskih navijača.