XS
SM
MD
LG

Finalna selekcija za reprezentacije U-13 i U-15 krajem maja

Na stadionu Poleta u Brodu, juče je održano selektiranje za reprezentacije U-13 i u-15, na koje su bili pozvani  fudbaleri rođeni 2004. i 2006. godine iz klubova sa zapada  Republike Srpske.

Veljko Cvjetinović, selektor reprezentacije U-13, ističe da će već u junu biti poznata imena novih reprezentativaca.

„U Brodu se okupilo 60 dječaka 2006. godišta. Raspoređeni su u šest  ekipa i odigrane su tri kontrolne utakmice na terenu između dva šesnaesterca,  u igri 9:9. Bilo je dosta kvalitetnih dječaka,  i u poređenju sa okupljanjem u Vlasenici, može se zaključiti da je i tu bilo dobrih igrača. Slijedi finalni krug 31.5. na koji će biti pozvano 27 dječaka i tu će se napraviti selekcija od 20 dječaka koji će činiti reprezentaciju U-13  Repulike Srpske, koja će nastupati  na turnirima i utakmicama u ovoj godini“, kazao je Cvjetinović.

Denis Malešević, selektor reprezentacije U-15, kaže da među mladim igračima ima dosta talentovanih fudbalera.

„Okupljenjem u Brodu završen je prvi krug selektiranja za reprezentaciju U-15, odnosno dječaka rođenih 2004. godine. Na okupljanjima u Vlasenici, Foči i Brodu, bilo je oko 130 dječaka iz klubova iz cijele Republike Srpske, koji su odigrali nekoliko kontrolnih utakmica. Na finalno okupljanje biće pozvano po 15 dječaka iz istočne i zapadne regije, a između njih će biti odabrano 18 fudbalera koji će u ovoj godini činiti reprezentaciju U-15. Vjerujem da ćemo napraviti jednu dobru ekipu koja će dostojno predstavljati Republiku Srpsku na već dogovorenim  turnirima u Novom Sadu i i češkom Jablonecu“, istakao je selektor Malešević.

Na selektivnim okupljanjima u Vlasenici, Foči i Brodu, učestvovalo je  250 fudbalera rođenih 2004. i  2006. godine. Stručni štab reprezentacije U-13 je u sastavu: selektor Veljko Cvjetinović, treneri Anto Petrović i Marko Reljić i Zoran Vujat, sekretar, dok Stručni štab reprezentacije U-15 čine: selektor Denis Malešević, trener  Igor Janković i Dejan Todorić, sekretar.