XS
SM
MD
LG

Lider se porazom oprostio od regionalaca

Bratstvo se porazom oprostilo od ove sezone i Regionalne lige, grupa Istok. U susretu kandidata za prelazak u područnu ligu i budućeg drugoligaša, Zadrugar je u Donjem Crnjelovu, lidera porazio sa visokih 3:1. Iako je za domaću ekipu pobjeda značila i mogući opstanak, ostali rezultati 30. kola im nisu išli na ruku, tako da su sezonu završili na 15. mjestu i, za sada, je njihov put u niži rang takmičenja neupitan.

Domaća ekipa  od početka kreće ofanzivno i već u 5. minutu, nakon  jedne odlične akcije, Jokić postiže pogodak za 1:0. Pet minuta prije odlaska  na odmor, Mionić  povećava vođstvo na 2:0 šutom sa 20 metara i lošom intervencijom golmana Bratunčana. Drugo poluvrijeme Bratstvo bolje otvara i stvara priliku za prilikom. U 66. minutu, nakon greške domaće odbrane,  Karić  izlazi sam, jedan na jedan, sa golmanom  i sigurno  pogađa za 2:1. Najbolji strijelac   gostiju imao je još nekoliko šansi, kao i Kuljanin i Petrović, ali Pavlović je odlično čuvao mrežu Zadrugara. Konačni rezultat ovog susreta postavio je Mionić u 75. minutu kada je prošao kompletnu odbranu gostiju i matirao čuvara mreže Bratstva.

U ovaj suret Bratunčani su ušli  resterećeni, jer ishod za njih nije imao nikakav značaj.

„Znali smo da nas  očekuje teška utakmica, jer su  domaćoj ekipi  bodovi bili prijeko potrebni, a na njihovoj strani je bila prednost domaćeg terena. Iako smo odavno obezbijedili put u viši rang  takmičenja, u Donje Crnjelovo smo otišli s namjerom da pobjedom ovjerimo šampionsku titulu. Međutim, veća želja i podrška koju je domaća ekipa imala su presudile da već u prvom dijelu dođu do ubjedljivog vođstva, a kasnije i do zaslužene pobjede. Mi smo ovom utakmicom stavili tačku na ovu sezonu koja je bila veoma uspješna i nakon dugo godina vratila Bratstvo tamo gdje i pripada – u Drugu ligu, grupa Istok“, kazao je Almir Karić, najbolji strijelac Bratstva.

FK Bratstvo, Bratunac

 

Zadrugar (Donje Crnjelovo) – Bratstvo (Bratunac) 3:1 (2:0)

Stadion Bunkovača

Gledalaca: 100

Sudija: Radenko Jović (Bijeljina)

Strijelci: 1:0 Jokić u 5, 2:0 Mionić u 39, 2:1 Karić u 66, 3:1 Mionić u 75.

Žuti kartoni: D.Petrović, Matić (Zadrugar), Mujić, Ilić (Bratstvo)

Zadrugar: Pavlović, C.Petrović, Kukarić, Mitrović, Simić, Jokić, G.Petrović, Mionić, D.Petrović, Zečević, Matić

Bratstvo: Stevanović, Smajlović, Mijatović, Andrić, S.Međo, Karić, Mujić, Stanojević, Kuljanin, N.Ilić, M.Ilić

Trener: Miško Kosanić