XS
SM
MD
LG

Prijateljska utakmica: Bežanija - Inđija 0:1

Fudbaleri Inđije su nastavili odigravanje trening utakmica u aktuelnom zimskom pripremnom periodu za nastavak prvoligaške sezone.

Foto: Anđelko Belić, Sportin

Danas na stadionu Bežanije je bila i najozbiljnija provera protiv starog sportskog rivala sa prvoligaške scene, Bežanije.  Teren sa veštačkom travom stadiona Bežanije je pružio sve mogućnosti da ekipe pokažu šta mogu u ovom trenutku, kao i da stratezi rivala uoče nedostatke u igri svojih timova.

Prvo poluvreme, koje je trajalo dva puta po 30. minuta je donelo igru kakvu navijači zeleno belih viđaju pod rukovodstvom šefa struke Srđana Blagojevića. Inđija je bila taj tim koji je imao visok procenat  igre sa loptom u svom posedu. Iz takve igre sa loptom u svom posedu su proistekle i tri šanse u kojima su se našli Bastajić, Ivančević i Badara. Po zeleno bele tu ipak nije bilo radosti u vidu postignutog gola. Sa druge strane Bežanija je bila najbliža golu u 45.minutu. Posle dobre polukontre pred golmanom gostiju, Prekovićem se stvorila situacija "jedan na jedan". Kao ishod te akcije je bila pogođena stativa gola Inđije. Bežanija je posle slične akcije imala još jednu priliku, ali daleko od opasnosti u kojoj se Preković prvi put našao.

Drugi deo meča i na terenu su viđene sasvim nove postave dva tima, ali i sasvim druga igra. Mnogo otvorenija sa dostra prilika za gol. Opet je gost bio taj koji je više pretio. Andrejević se našao u dve sjajne prilike za postizanje gola, ali je golman Bežanije imao sjajne intervencije u tim prilikama. U šansi je bio i Dimitrijević koji je iz srca kaznenog prostora Bežanije sa oko 8-9.metara šutirao preko prečke gola domaćina.

Jedini gol je viđen sa bele tačke. U kaznenom prostoru Bežanije je oboren Mrđa. Vraštanović je uzeo odgovornost i sa bele tačke je zatresao mrežu Bežanije. Taj gol je pao na desetak minuta pre kraja četvrte deonice utakmice ili u 110. minutu meča.

Sledeću trening utakmicu Inđija ima protiv još jednog prvoligaškog rivala, Teleoptika u suboti ispred nas.  

Inđija: prvo poluvreme: Preković, Bjeličić, Rogač, Veličković, Ilić, Janjić, Banjac, Dimitrov, Ivančević, Bastajić, Badara; drugo poluvreme: Stanivuković, Bobar, Vidić, Koštić, Kočović, Vraštanović, Zerafa, Andrejić, Dimitrijević, Ugrica, Mrđa.