XS
SM
MD
LG

Golmana sve više i više: Škola golmana Dušana Remića nastavlja da raste

Nekadašnji golman Slavije i Famosa, kao i drugih klubova, Dušan Remić, u decembru 2017. godine odlučio se na pokretanje škole golmana.

Dugogodišnja želja da se po završetku golmanske karijere okrene radu sa mlađim kategorijama krunisana je otvaranjem Škole golmana ''Dušan Remić'', a godinu i po poslije može se reći da se to ispostavilo kao odličan potez i da je ova škola golmana sada prepoznatljiva u regiji. Raste iz dana u dan, a činjenica da je u nju počelo dolaziti sve više golmana van prostora grada Istočnog Sarajeva govori o tome da je rad prepoznatljiv.

- Sve ide onako kako sam se nadao, možda čak i bolje od toga. Golmani dolaze stalno, žele da treniraju i to je meni najbolji pokazatelj da se za rad u našoj školi već pročulo i da mnogi žele da budu njen dio. Trenutno imamo dvadesetak stalnih polaznika škole različitih godišta i moram reći da sam izuzetno zadovoljan njihovim napretkom, kaže nam Dušan Remić.

U školi se radi dva puta sedmično u dvije grupe, a nagrade koje golmani dobijaju na takmičenjima su još jedna potvrda odličnog rada.

- Radimo dva puta sedmično u dvije grupe. Dječaci su podijeljeni u stariju i mlađu grupu, pa su i vježbe prilagođene njihovom uzrastu. Sada, kada je toplije vrijeme radimo u Sportskom centru u Vojkovićima, dok smo zimus radili u Sportskom centru ''La Bombonjera''. Veliku zahvalnost dugujem načelniku opštine i predsjedniku FK Famos, Marinku Božoviću, što mi je ustupio na korištenje ove terene gdje imamo odlične uslove za rad, koji je potvrđen i kroz brojne nagrade za najboljeg golmana na raznim turnirima.

Kako se radi sa golmanima u Školi golmana ''Dušan Remić'', možete pogledati na FACEBOOK stranici škole gdje postoje brojna videa.