XS
SM
MD
LG

RG: Filip i Stefanos nastavljaju sutra

Foto: ATP Tour

Filip Krajinović i Stefanos Cicipas svoj meč trećeg kola nisu uspjeli završiti danas. Naime, u trećem setu, pri vodstvu Grka od 2-0 u setovima, susret je prekinut radi mraka.

Meč je počeo gotovo pa perfektno za Filipa jer je već u trećem gemu napravio brejk. Pri vodstvu 3-1, imao je brejk šansu za dupli brejk ali je nije iskoristio. Kako je vrijeme prolazilo, Cicipas je bio sve bolji te je u osmom gemu vratio brejk i došao je do 4-4. U samoj završnici prvog seta Cicipas je napravio novi brejk te je sa 7-5 dobio prvi set.

Drugi set Grk otvara mnogo bolje. Igrao je sigurno i djelovalo je da Filip nije prebolio olako propuštenu šansu u prvom setu. Cicipas je napravio brejk u ranoj fazi seta te je poveo sa 4-1. Prednost brejka čuvao je do kraja seta te ga je dobio sa 6-3.

Cicipas je u trećem gemu trećeg seta napravio brejk. Djelovalo je da je kraj ali tada je Filip proigrao. Prvo je vratio brejk odmah u narednom gemu a poto je stekao i brejk prednosti. Imao je kod 5-2, tri set lopte na servis Grka ali ih nije iskoristio. Imao je i servis za set ali je Grk napravio brejk. Kod rezultata 5-5, meč je prekinut radi mraka i nastaviće se sutra.