XS
SM
MD
LG

RG: Kenin srušila svog idola Serenu

Foto: WTA Tennis

Sofija Kenin priredila je veliko iznenađenje u trećem kolu Rolan Garosa. Ona je eliminisala Serenu Vilijams sa 2-0.

Sofija je sjajno otvorila susret. Već u prvom gemu imala je brejk loptu ali je serena zadržala svoj servis. Niti u naredna tri gema nije bilo brejkova. U petom gemu vidjeli smo prvi brejk. Napravila ga je Kenin te je povela 3-2. Imala je serena brejk loptu u narednom gemu ali je Kenin potvrdila brejk. Potom je napravila još jedan brejk i povela je sa 5-2. Imala je Seerena opet brejk šansu ali je Kenin sačuvala svoj servis te je sa 6-2 dobila prvi set.

Na startu drugog seta Sofija je napravila brejk i bila je na putu za pobjedu. Držala je brejk prednosti do šestog gema, kada je Serena vratila brejk zaostatka. Očekivalo se da Serena tada potpuno okrene meč. Međutim, Sofija se nije predavala. I jedna i druga čuvale su svoj servis do 11. gema. Tada Sofija pravi brejk i dolazi do 6-5. U narednom gemu servirala je za meč. Imala je Serena tri brejk šanse ali Sofija se spasila i na kraju je došla do velike pobjede.

Sofiji Kenin ovo je rezultat karijere na Gren Slemu. Ona će u četvrtom kolu igrati protiv Ešli Barti, koja je savladala Andreu Petković sa 2-0.