XS
SM
MD
LG

Milutin Popović: Logično je da na pripremama reprezentacije igraju utakmice

Zoran Gajić i Milutin Popović

Nakon objave da će selekcije Srbije i Azarbejdžana na pripremama na Palama odigrati i otvorenu utakmicu za publiku oglasio se predsedavajući Odbojkaškog saveza Bosne i Hrcegovine Alija Fatić i rekao da on ne želi da podrži taj meč i da se protivi, da bi uz sve najavio i da će BiH zakazati meč sa Kosovom u Novom Pazaru.

Pozvali smo člana predsedništva Odbojkaškog saveza BiH i predsednika Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutina Popovića i zatražili njegov komentar na reakciju Alije Fatića.

-Ne mogu ja to da komentarišem. Ne znam šta je izjavio i da li je izjavio. Dakle, nemam komentar na tom. Možda ću ga imati kada budem imao sve informacije i ako ih budem imao. Moram ipak da kažem da selekcije Srbije na Palama obavljaju pripreme za šampionate koje ih očekuju. Normalno je da tada selekcija sa drugim reprezentacijama, a obično su to timovi koji jedni drugima nisu konkurenti igraju i prijateljske utakmice. Dakle, Srbija je na palama, Azarbejdžan isto tako i ove dve selekcije mogu u toku priprema igrati zatvorene utakmice, pa i otvorene za publiku. Šta je tu sporno. Kako mogu dve reprezentacije, recimo upravo Srbija i Azarbejdžan, primera radi igrati u Antaliji pripremnu utakmicu. To nikome ne smeta i to je normalno. Pa naravno da je normalno, završio je Milutin Popović.

Zanimljovo je da se Alija nije prošle godine oglašavao kada je Srbija u Banjaluci igrala sa Bugarskom. Uostalom, ovo nisu utakmice koje se igraju u okviru nekog međunardonog takmičenja, dakle isključivo prijateljska, pripremna...Izleda da je Alija to prevideo...