XS
SM
MD
LG

Miomir preokretom do prvog finala u karijeri

Miomir Kecmanović plasirao se u svoje prvo finale u karijeri. On je sa 2-1 u setovima savladao Tospona u polufinalu turnira u Antaliji.

Foto: Tennis World USA

U prvom setu i jedan i drugi su bili dominantni na servisu. O tome govori i podatak da su do taj brejka samo po tri poena izgubili na svojim servisima. Jedinu mini šansu imamo je Kecmanović u sedmom gemu kada je propustio 15-30. U taj brejku je Miomir imao mini brejk prednosti ali je Tompson napravio preokret i sa 7-5 dobio je taj brejk.

U drugom setu se nastavilo u istom ritmu. Jedini težak gem za servera bio je šesti gem, kada je Topson spašavao brejk lopte. Na kraju je set otišao u taj brejk. Opet je Miomir stekao mini brejk prednosti ali ga nije ispustio te je sa 7-5 dobio taj brejk.

Već u trećem gemu trećeg seta viđene su šanse za brejk a tri ih je propustio realizovati Miomir. Potom su i jedan i drugi bili sigurni na servisu do završnice trećeg seta. Tada je pri rezultatu 5-5, Miomir opet propustio brejk šansu. Otišlo se na kraju u taj brejk a njega je sa 7-1 suvereno dobio Kecmanović. 

U svom prvom finalu u karijeri igraće sa pobjednikom meča Karenjo Busta - Soneđo.