XS
SM
MD
LG

Čudo od djeteta u osmini finala Vimbldona

Foto: ITF

Nastavlja se bajka 15-godišnje Kori Gof. Ona je nakon preokreta savladala Polonu Hercog i prošla je u osminu finala Vimbldona.

Polona je imala prvu brejk šansu u trećem gemu meča ali se Gof izvukla. Ipak, u završnici seta iskusnija teniserka dolazi do brejkova. Prvo je Hercog napravila brejk u sedmom gemu i povela 4-3. Potom je uzela svoj servis gem za 5-3. A set je zaključila tako što je napravila još jedan brejk za 6-3.

Polona je sjajno otvorila i drugi set. Povela je brejkom sa 3-0. Održavala je brejk prednosti i došla je do servisa za meč. Ipak, stegla joj se ruka i Gof je napravila brejk. Gof je na kraju uspjela odvesti set u taj brejk. U taj brejku je bilo dosta mini brejkova. Obje su bile uplašene i stegnute i obje su igrale sa mnogo slajsova (ne pamtim da sam vidio toliko slajsova na nekom meču još od jednog duela Tomića i Dolgopolova na Australiji prije 6-7 godina). Hercog je spasila dvije set lopte ali treću je Gof iskoristila i sa 9-7 je dobila taj brejk.

‚U prva tri gema trećeg seta nije bilo šansi za brejk. Gof je u četvrtom gemu imala dvije brejk šanse. Prvu je Hercog spasila ali je Kori drugu iskoristila i povela je sa 3-1. Uspjela je brejk potvrditi te je povela sa 4-1. Polona se nije predala te je u sedmom gemu ribrejkom smanjila na 4-3. Potom su obje držale svoj servis sve do 12. gema. Opet se Polona stegla. Opet je forsirala nepotrebno slajs i Kori je brejkom došla do pobjede.

U osmini finala će igrati protiv Simone Halep koja je sa 6-3 i 6-1 savladala Azarenku.