XS
SM
MD
LG

Nole u polufinalu Vimbldona

Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona. On je u četvrtfinalu savladao Belgijanca Gofana sa 3-0.

Foto: Wimbledon

David Gofan bolje otvara meč. Belgijanca je služio sjajno forhend a tradicionalno se dobro kretao. Generalno smo gledali od starta fenomenalan tenis a prve brejk šanse vidjeli smo u trećem gemu. Imao ih je Gofan ali je Nole sačuvao svoj servis. Nastavio je Belgijanac sa dobrom igrom i na kraju je došao do brejka. Imao je Nole 30-15 u sedmom gemu a onda je Belgijanac vezao tri poena i napravio brejk. 

Međutim, to kao da je raspalilo Noleta. Prvo je napravio ribrejk za 4-4. Potom je sačuvao svoj servis, da bi novim brejkom dobio prvi set sa 6-4. Nole je nastavio i u drugom setu u istom ritmu. On je zadržao svoj nivo igre iz prvog seta dok je nivo igre Gofana opao. Borio se Belgijanac ali je bio nemoćan. Na kraju ga je Nole počastio ''krompirom'' te je dobio drugi set sa 6-0.

Na startu trećeg seta Gofan je imao priliku za brejk ali se Nole izvukao. Nakon deset vezanih gemova za Đokovića, Gofan je konačno osvojio jedan za 1-1 u trećem setu. Međutim, u narednom gemu na servis Belgijanca, Nole pravi brejk. Imao je David dvije šanse za ribrejk ali je Nole potvrdio brejk i poveo je sa 4-1.Do kraja meča Nole je napravio još jedan brejk te je sa 6-2 dobio treći set.

Nole će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Bautista - Pelja.