XS
SM
MD
LG

Federer u polufinalu Vimbldona

Rodžer Federer savladao je Kei Nišikorija sa 3-1 te se plasirao u polufinale Vimbldona.

Foto: Tennis World USA

Nišikori je fenomenalno otvorio susret i napravio je brejk već u prvom gemu. Potom je u trećem gemu imao tri brejk lopte za dupli brejk ali se Federer izvukao. Imao je i u narednom servis gemu Federera brejk šansu Japanac, ali ju nije iskoristio. Ipak, jedan brejk prednosti Nišikori je sačuvao do kraja seta i dobio ga sa 6-4.

Međutim, drugi set Federer impresivno otvara. U prva tri gema uzeo je 12 a izgubio samo poen te je poveo sa 3-0. Federer je nastavio pritiskati rivala a na svom servisu je bio siguran. U šestom gemu napravio je novi brejk, potvrdio ga svojim servisom te je sa 6-1 dobio drugi set.

Na startu trećeg seta Federer je imao brejk loptu ali se Kei izvukao. Potom su do sedmog gema obojica čuvali bez problema svoj servis. Tada smo vidjeli brejk a napravio ga je Federer. Federer je servirao za set ali je Nišikori imao brejk loptu. Fedeks je spasio brejk loptu i na kraju sačuvao svoj servis za 6-4.

Federer je nastavio sa pritiskom na rivala. U prvom gemu je imao brejk loptu a potom i u trećem. Međutim, Kei se izvlačio. Imao je Fedeks i u narednom gemu dvije brejk šanse ali se Kei izvukao. Federer je ipak napravio brejk a to je uradio u devetom gemu. Potom je sačuvao svoj servis te je sa 6-4 dobio set.

U polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Nadal - Kveri. Drugo polufinale biće između Novaka i Bautiste.