XS
SM
MD
LG

Poezijom od igre Federer otišao na megdan Noletu

Foto: Tennis World USA

Rodžer Federer drugi je finalista Vimbldona. On je savladao Rafaela Nadala sa 3-1 u fenomenalnom polufinalnom meču.

Na startu meča gledali smo dominaciju servera. Dosta netipično za mečeve ova dva tenisera. U prvih sedam gemova, serveri su ukupno izgubili pet poena. A onda je uslijedio prvi težak gem. Imao je Federer brejk šansu ali se u dugoj razmjeni Nadal izvukao i uspio je sačekati grešku Federera. Potom su opet obojica bili sigurni na servisu i set je otišao u taj brejk. U prvih sedam poena vidjeli smo pet mini brejkova a jedan više napravio je Federer. Potom je uzeo svoja oba servisa i poveo je sa 6-3. Fenomenalnom forhend paralelom Fedeks pravi novi mini brejk i dobija taj brejk sa 7-3.

Na startu drugog seta gledali smo fantastičan meč. Rafa je dobio svoj servis gem. U narednom gemu imao je dvije brejk šanse ali se Rodžer izvukao. U narednom gemu Federer je imao 0-40. Međutim, Nadal je vezao pet poena i dobio je gem. To kao da je prelomilo drugi set. Rafa je tada krenuo sa mnogo sigurnijom i boljom igrom. U narednom gemu napravio je brejk bez izgubljenog poena a onda ga je i potvrdio za 4-1. Federer je indolentno odigrao završnicu drugog seta pa je Rafa još jednim brejkom došao do 6-1.

Federer je taktički odigrao završnicu drugog seta i išao je na to da se što brže završi i da Nadal ne uhvati svoj ritam do kraja. U prva tri gema trećeg seta i jedan i drugi su bili sigurni na servisu. Međutim, u četvrtom gemu smo vidjeli brejk. Nakon briljantne izmjene sa obje strane, Fedeks je brejknuo Rafu. Imao je Rafa 15-40, imao i prednost kasnije ali Rodžer je spasio sve tri brejk lopte i poveo je sa 4-1. Federer je imao šansu i za dupli brejk ali je Nadal koliko toliko ostao u igri. Ipak, brejk prednosti Fedeks je sačuvao i dobio set sa 6-3.

Prva dva gema serveri su sigurno dobili. U trećem gemu vidjeli smo brejk. Nakon sjajnog riterna na brejk lopti, Federer je došao do brejka. Potom je brejk i potvrdio te je poveo sa 3-1. Imao je Rafa 15-30 u šestom gemu ali se Federer izvukao, najviše radi sjajnih servisa. U devetom gemu Federer je došao do brejk i meč lopte ali se Nadal izvukao servis vinerom. Imao je još jednu meč loptu Fedeks ali je opet servis vinerom Rafa ostao u igri. Imao je Rafa brejk šansu na servis Federera ali je Rodžer spasio brejk loptu. Propustio je dvije meč lopte i na svom servisu ali je Fedeks iskoristio treću a ukupno petu i prošao je u finale.

Federer će u nedelju u finalu igrati protiv Novaka Đokovića a to će biti njihov 48. meč.