XS
SM
MD
LG

Nina Stojanović u drugom kolu Jurmale

Foto: ITF

Mlada srpska teniserka Nina Stojanović, plasirala se u drugo kolo turnira u Jurmali. Ona je u prvoj rundi savladala Bjeloruskinju Sasnovič sa 2-1 u setovima.

Nina je dobro otvorila susret i u šestom gemu stigla je do brejka prednosti. U narednom gemu Sasnovič pravi ribrejk i vraća se u set. Tu je i krenula njena serija. Zadržala je svoj servis pa je napravila još jedan brejk. Brejk je potvrdila te je sa 6-4 dobila prvi set.

I drugi set bolje otvara Stojanović. Već u drugom gemu je napravila brejk. No, ponovilo joj se ono iz prvog seta. Opet nije uspjela potvrditi brejk te je Sasnovič opet napravila ribrejk. Do kraja drugog seta viđen je još jedan brejk. U šestom gemu napravila ga je Stojanović. Ovaj put Nina je brejk prednosti sačuvala i dobila je drugi set sa 6-3.

Sasnovič otvara sjajno treći set. Bjeloruskinja je povela sa 3-0. Kod 4-1 imala je šansu za dupli brejk ali je Nina sačuvala svoj servis.To je bio početak velike Ninine serije, slične onoj seriji Sasnovič u prvom setu. U sedmom gemu Nina je napravila brejk i vratila se u igru. Potom je sačuvala svoj servis, da bi novim brejkom došla na korak od pobjede. Iako je Sasnovič imala dvije brejk šanse, Nina je uspjela sačuvati svoj servis. Iskoristila je prvu meč loptu i sa 6-4 dobila je treći set.

Nina će u drugom kolu igrati protiv Ormačee.