XS
SM
MD
LG

Arsenal poveo pa na penale izgubio, Jović žrtva taktike

Foto: Arsenal

Fudbaleri Reala savladali su Arsenal sa 5-4 nakon penala u Internacionalnom Kupu Šampiona.

Luka Jović prvi put je bio u početnom sastavu Reala. Ali Arsenal bolje otvara meč. Prvu šansu imali su preko Viloka ali je Navas odbranio. Potom je Naćo igrao rukom u kaznenom prostoru, spriječivši čist gol. Sudija Ford mu je dao crveni i u devetoj minuti dosudio penal za Arsenal. Lakazet je bio precizan za 1-0. Potom je dvije dobre šanse ima Mkhtarjan ali je ostalo 1-0.

Real je izgledao bezidejno. U 15. minuti Zidan je morao napraviti izmjenu. Nakon isključenja Naća, falio mu je defanzivac. Uveo je Varana a žrtva taktike bio je nažalost Luka Jović. Tek u 22. minuti Real je imao prvi pokušaj. Šutirao je Mendi ali je odbranio Martinez. Samo minut kasnije Obamejang pogađa za 2-0. U zaršnici prvog poluvremena i Arsenal je ostao sa desetoricom. U nešto više od minute, Sokratis je dobio dva žuta kartona. U poslednjim trenucima prvog poluvremena Benzema je promašio zicer i ostalo je 2-0.

Real je bolje otvorio drugo poluvrijeme. U 52. minuti Asensio pogađa stativu. U 57. minuti Real je smanjio na 2-1 a strijelac je bio Geret Bejl. Samo dva minuta kasnije, Asensio je pogodio za 2-2. Arsenal je u 72. imao prvi pravi pokušaj u nastavku ali Kurtoa brani udarac Monreala. Par minuta kasnije Geret Bejl izbija loptu sa gol linije i sprečava Arsenal da povede. U 87. minuti Nketia je imao šansu ali se uplašio prilike. Minut kasnije imao je novu šansu ali nije postigao gol.

Ostalo je 2-2 pa su penali odlučili pobjednika. Nelson je otvorio penal serijom pogotkom za Arsenal. U prvoj seriji za Real je šutirao Bejl ali mu je Martinez uhvatio živu loptu. Međutim, Džaka mu se revanširao gotovo na isti način. Isko potom pogađa za 1-1 u penalima. U trećoj seriji pogodili su Saka sa jedne i Varan sa druge strane. Monreal u četvrtoj seriji pogađa stativu.Vinisius je loše izveo penal ali je lopta prošla ispod noge Martineza za vodstvo Reala. Barton je u petoj seriji promašio penal te je Real slavio 3-2 u penalima a ukupno 5-4.