XS
SM
MD
LG

Siti trofejom otvorio sezonu

Foto: Manchester City

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Liverpul sa 6-5 nakon penala te su osvojili Komjuniti Šild.

Već u četvrtoj minuti Siti je imao veliku šansu preko Sanea ali nije bilo promjene rezultata. Potom je preko Salaha imao šansu i Liverpul. U 13. minuti Siti je poveo a strijelac je bio Rahim Sterling. Do kraja prvog poluvreena vrijedi izdvojiti

Na startu drugog poluvremena Siti je iao dvije šanse preko Davida Silve i Sterlinga ali nije bilo promjene rezultata. Uzvratio je i Liverpul. Van Dajk je imao ogromnu šansu pa potom i Salah ali je ostalo 1-0. U 77. minuti došli su do izjednačenja. Napadi su se Liverpulu isplatili a strijelac je bio Matip.  U završnici susreta Salah je imao dvije šanse ali je Bravo odbranama spasio svoj tim. 

Na kraju su penali odlučivali o pobjedniku. Šaćiri i Gindogan pogodili su u prvoj seriji. Bravo u drugoj seriji brani Vajnaldumu udarac a Bernardo Silva donosi prednost Sitiju. Adam Lalana donio je izjednačenje Liverpulu a Foden je donio novu prednost Sitiju. Čembrlen je pogodio za izjednačenje a Zinčenko uz dosta sreće donosi novu prednost Sitiju. U petoj seriji Salah je pogodio i produžio je život Liverpulu. Odlučujući penal realizovao je Žesus i Siti je došao do trofeja.