XS
SM
MD
LG

Pripreme "Orlova" za Mundobasket u zavšnoj fazi

Foto: kss.rs

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević skratio je spisak potencijalnih putnika na Mundobasket, a samo dva dana kasnije Miloš Teodosić, jedan od najboljih košarkaša Srbije se povredio.

Selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, skratio je spisak igrača koji nastavljaju pripreme na 14 imena pre neki dan, te izjavio da će poslednja dva imena izbrisati sa spiska neposredno pred početak Mundobasketa koji se ove godine održava u Kini u periodu od 31. avgusta, do 15 septembra. Nakon utakmice gde je Srbija rutinski pobedila reprezentaciju Finske rezultatom 95-75, selektor Đorđević je izjavio da je spisak skraćen za tri imena i da u nastavku priprema neće biti Dejana Todorovića, Alekse Avramovića i Nikole Jovanovića.

Što se tiče poslednja dva igrača koji će biti "srezani" sa spiska, Đorđević je izjavio da će neposredno pred početak prvenstva da odluči koja će to dva igrača biti. Sasvim razumljivo, selektor Orlova želi da se osigura u slučaju povreda da ima adekvatnu zamenu. Upravo preksinoć, na drugoj pripremnoj utakmici protiv kvalitetne selekcije Litvanije, startni plejmejker reprezentacije Miloš Teodosić, doživeo je nezgodnu povredu stopala i već nakon šest minuta napustio je teren i nije se vraćao na do kraja meča. Koliko je ozbiljna povreda jednog od najvažnijih košarkaša ove generacije nije poznato za sada. Detaljni pregledi su zakazani za naredne dane i tek tada će tada znati tačan obim povrede.

Ukoliko bi se desilo da je povreda Teodosića takve prirode da traži duži vremenski period oporavka, sigurno bi opale i šanse reprezentacije Srbije, makar što se tiče svetski poznatih online kladionica. Naime, eksperti za sportske kladionice i online klađenje sa poznatog regionalnog portala, su nam potvrdili da je Srbija trenutno drugi favorit za osvajanje Mundobasketa, odmah iza selekcije Sjedinjenih Američkih država, na koju je trenutna kvota 1.40. Na Srbiju je kvota u ovom momentu u proseku 4.00, što znači da na uloženih 1.000 dinara, možete dobiti 3.000 dinara čistog profita ukoliko Srbija osvoji ovaj šampionat.

Ipak, ukoliko se pokaže da je povreda Teodosića teže prirode, sasvim smo sigurni i da će se kvote pomeriti, jer moramo biti iskreni i primetiti da reprezentacija Srbije nije ista ekipa sa harizmatičnim plejmejkerom i bez njega. Koliko teško može biti reprezentaciji bez popularnog Tea videlo se na poslednjoj utakmici protiv reprezentacije Litvanije, koju je Srbija dobila posle velike borbe rezultatom 72-68.

Reprezentacija Srbije do početka Mundobasketa igra još nekoliko pripremnih utakmica, jer prvo u Kaunasu igra ponovo protiv Litvanije, zatim od 16. do 18. avgusta igra na Akropolis Kupu, a pred sam početak Mundobasketa, Srbija će snage odmeriti sa Italijom, Novim Zelandom i Francuskom.