XS
SM
MD
LG

Robijev iznenađujući spisak

Robert Prosinečki

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki danas je objavio spisak igrača na koje računa za nastavak kvalifikacija Bh tim u septembru očekuju utakmice kvalifikacija protiv Lihtenštajna i Armenije, a Prosinečki računa na sljedeće fudbalere. 

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Jasmin Burić (Hapoel Haifa).

Odbrana: Darko Todorović (Holstein Kiel) , Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ervin Zukanović (Al Alhli), Ermin Bičakčić (Hofenhaim), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Marko Mihojević (Erzgebirge ), Adnan Kovačević (Korona), Zoran Kvržić (Rijeka).

Vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Muhamed Bešić (Šefild junajted ), Gojko Cimirot (Standard Liež), Elvis Sarić (Al Ahli), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Al Ahli), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo), Haris Duljević (Nim), Deni Milošević (Konjaspor).

Napad: Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Konjaspor), Irfan Hadžić (Akhisarspor), Edin Višća (Bašakšehir).

Prosinečki je u reprezentaciju pozvao nekoliko novih igrača poput Marka Mihojevića, Adnana Kovačevića, Zorana Kvržića i Irfana Hadžića, te je prokomentarisao njihove pozive. 

- Mihojević i Kovačević su pozvani zbog širenja spiska, ali i povreda i neigranja ostalih reprezentativaca. Kvržić igra dobro i zato je pozvan. Sazrio je i može igrati desnog beka na najbolji način, rekao je Prosinečki koji je prokomentarisao i poziv za napadača Akhisara Irfana Hadžića.

- Hadžić je pokazao kvalitet, dokazao je da je riječ o kvalitetnom napadaču, otišao je u bolju ligu od naše i zasluženo je pozvan u reprezentaciju.