XS
SM
MD
LG

Mundobasket: Turska ispustila Amere u produžetku

Foto: FIBA

Košarkaši Amerike savladali su Tursku sa 93-92 nakon produžetka.

Od samoga starta gledali smo sjajan meč. Amerikanci su imali vodstvo ali se Turska nije dala lako slomiti. Prvi period Amerikanci su dobili sa 26-21. U drugom periodu gledali smo ravnopravnu košarku u kojoj Ameri nisu uspjeli da naprave preveliku prednost. Na odmor su otišli sa pet poena prednosti.

Imali su Ameri +8 na startu drugog poluvremena ali je Turska prišla na poen zaostatka. Trojkom Kembe Volkera, Ameri sa +4 ulaze u poslednji period. Vodili su Ameri sa 79-74 ali Turska pravi preokret i poenima Iliasove dolaze do vodstva 81-79. Amerika je imala napad, Tejtum je fauliran bio na šutu za tri poena ali je pogodio dva bacanja i meč je otišao u produžetak.

I produžetak je bio spektakularan. Trojkom Meliha, Turska je povela 89-84. Međutim, Ameri prave 7-0 i dolaze do preokreta. Poenima Osmana pod faulom, Osman donosi vodstvo Turskoj. Potom Balbaj krade loptu Tarneru a sudije svijerau nesportsku na Balbaju. On je potom promašio oba bacanja a isto je uradio i Osman. Sa druge strane stigla je kazna i Midlrton je pogodio oba bacanja. Iliasova je pokušao trojko donijeti pobjedu svom timu ali je promašio.

Midlrton je predvodio Amere sa 15 poena dok je Iliasova imao 23 poena i 14 skokova sa druge strane.