XS
SM
MD
LG

Fantazi: Pregled šestog kola

Iza nas je šesto kolo Premijer lige. Bilo je uzbudljivo a kolo je bilo dobro i što se tiče Fantazija.

MOJA EKIPA

Šta možete očekivati kada odradite pet transfera i odete u -12 ? Teško možete očekivati nešto dobro zar ne ? E pa a sam prošao fantastično i jedna velika ludost se isplatila. Ukupno 81 poen i napredak za oko 680 hiljada mjesta. Blizu sam ulaska u milion što je sada jako dobro. No, nije kraj i borba tek predstoji. Budući da me u petom kolu Sterling izdao sa TC, moraću imati pa bar 4-5 ovako ludih kola do kraja da bi u idealnom scenariju ostvario plasman u 100 hiljada što je za mene maksimum ove sezone.

Moja ekipa u šestom kolu

Jednostavno sam pogodio sa transferia. Ubacio sam Otamendija, Medisona, Mia, Aubu i Dinja. Svi su donijeli bodove sem Dinja i to su Otamendi i Medison bili dvocifreni. Jesam u svemu ovome ostao recimo bez bodova Robertsona ali kad se sve sabere i oduzme, sa izmjenama sam profitirao sedam poena. 

Rajan je po meni očekivano donio CS protiv Njukasla. Igrao sam X i na tiketu jer sam bio siguran da ovde golova biti neće. Otamendi me oduševio. Ajde CS da i očekujem protiv Votforda ali gol i asistenciju nikako. Mi donio CS i generalno će biti sigurno dosta bodova od njega do kraja. Dinj protiv Šefilda razočarenje ali čak ni tu nisam u minusu. Pošto Sterling nije igrao, meni je sa klupe ušao Lundstrom sa 12 bodova protiv Evertona što mi je mnogo značilo.

Vezni red je bio polovičan. Medison je odigrao maestralno. Mislim da me ove sezone niko nije oduševio u jednom meču protiv ravnopravnog tima ili jačeg tima od svog, kao Medison protiv Totenhema. Dao je gol a mogao je bar još jedan. Sve je polazilo od njega i na kraju je dobio i bonuse. Povrijedio se u završnici i to sada zadaje glavobolju ali se nadam da nije ništa ozbiljno. Bodove je donio i David Silva. Gol i asistencija od njega su i više nego dovoljni. Maunt i Mane nisu donijeli bodove a brine povreda Manea.

Pukija je konačno stalo ali ću ga vjerovatno sačekati još neko kolo. Auba mi je bio kapiten. Na kraju je dao taj jedan gol iz slobodnjaka ali je dobio žuti i ostao bez bonusa. Jedino sam radi toga malo nezadovoljan ali je generalno kolo vrhunsko za mene bilo.

SPORT DC LIGA

U ligi opet promjena na vrhu. Vele Temelkov imao je 78 bodova te je vratio prvo mjesto. Sada je na 419 bodova ukupno. Slobodan Simić sada je drugi sa ukupno 407 bodova. Brđan drži treće mjesto sa 401. bodom. 

Tablea lige

Što se septembra tiče, tu je za sada najbolji Goran Bajić sa 155 bodova dok po 145 bodova imaju Ian Dj i Ivan Ilievski.

Tabela lige za septembar

BITNE NAPOMENE

-Obamejang postiagao 16 golova na poslednjih 16 utakmica. Jeste da slijedi duel sa Junajtedom u gostima ali ako ga imate, ne vadite ga.

-Dosta povreda desilo se u ovom kolu. Rašford, Mane i Medison su se povrijedili. Kod Medisona i Manea to ne djeluje toliko ozbiljno ali vidjećemo koliko će i da li će biti van terena.

Polako je krenula vrteška sa Sterlingom. Možda je vrijeme mijenjati ga za De Brujnea. Em je KDB jeftiniji em shodno cijeni donosi više. Nije sporno da će Pep obojicu nekad odmoriti ali bolje da vam se rotira igrač od 9,9 miliona nego nekog od 12,1 miliona.  Takođe, Zinčenko više nije tako siguran. Ako hoćete Sitijevu odbranu idite sa Otamendijem i trenutno ste najsigurniji.

-Hari Vilson ponovo postigao gol. Hauv mu sve više vjeruje, dao je već četiri gola u sezoni i svakako da vrijedi probati sa njim.

-Everton opet razočarao i definitivno ih valja zaobići na Fantaziju. Ja ću se Dinja riješiti sigurno i do kraja sezone igram bez njih pa taman donosili najviše bodova.

-Obavezno ispratiti Liga Kup. Sada svi igraju, najjači hoće rotirati ali ovi srednji bi mogli igrati i sa jakim igračima. To treba ispratiti pogotovo ako planirate neke transfere raditi.

-Što se mene tiče, Sterlinga vjerovatno trpim još jedno kolo pa ubacujem KDB-a a umjesto Dinja će ući neko već sada. Vrlo lako mi se može nametnuti da budem u poziciji da umjesto Pukija uzmem Kejna ili da imam Aubu i još dva odlična napadača. Ali sve u svoje vrijeme.