XS
SM
MD
LG

Hoće li Ole izdržati pritisak?

 

Nije Mančester Junajted počeo sezonu onako kako su ljudi iz uprave kluba i mnogi njegovi ljubitelji očekivali. Crveni đavoli su u sedam odigranih mečeva osvojili svega devet bodova i već sada zaostaju velikih 12 bodova za Liverpulom koji je prvi.

Pred Junajtedom je vrlo teška sezona, a Ole Gunar Solskjer imaće težak zadatak od ekipe koja je bila u raspadu složili onu koja bi se trebala boriti za prva četiri mjesta u Premijer ligi i dočepati bar Lige šampiona.

Kada je Solskjer preuzeo Junajted, sjajno je krenuo, ali kada su došli teži protivnici i završnica prošle sezone jedna od najskupljih ekipa u Premijer ligi je podbacila.

Najveći i ključni problem u prethodnom prelaznom roku je riješio, a to je odbrana. Doveo je štopera i desnog beka po želji, te koji će mu sigurno potrajati za duže vrijeme, jer Hari Megvajer i Aron Van Bisaka svojim kvalitetom su sigurno već sada donijeli ono što je Junajtedu trebalo, čvrstina i donekle sigurnost u odbrani.

Nema sumnje da Mančester Junajted ima nekoliko vanserijskih fudbalera, ali je isto tako svlačionica bila puna igrača koji jednostavno nisu dovoljni dobri da igraju za klub i prosto je bilo nevjerovatno da je većini produžen ugovor prije Murinjovog odlaska. Uspio se riješiti Aleksisa Sančeza i Romelua Lukakua, te je doveo Danijela Džejmsa iz Svonsija, momak koji je već sada za nekoliko utakmica opravdao očekivanja mnogih.

Treća opcija je stvoriti ekipu oko Pogbe koji je rođeni vođa, ali mu neko mora reći da mora početi preuzimati više odgovornosti. Ne može se samo njega kriviti za kikseve Junajteda, ali je činjenica da najbolji moraju povući ostale kada je najteže. Teško će naći igrača koji je preko noći spreman postati vođa ovog tima i Ole mora napraviti sve da Pogba postane - taj.

Naravno, tek je početak sezone i pred Mančester Junajtedom je još mnogo utakmica, ali već sada se vidi kako Glejzersi i Ed Vudvord gube strpljenje, dok sa druge strane Ole Gunar Solskjer ništa ne može napraviti preko noći, a ono što je važno, mnogi vatreni navijači su i dalje uz šefa i daju mu podršku. Šta čeka crvene đavole u narednom periodu? Vrijeme će zaista pokazati!