XS
SM
MD
LG

Ko je Mavasu ''uzeo'' posao?

Bliži se novembar mjesec, a u njemu su morali biti završeni radovi na 15  terena sa vještačkom travom u BiH,  koje  finansira UEFA i lokalna zajednica.

Odlukom Komisije za sprovođenje tendera u FS BiH, a  u kojoj se ispred FSRS nalazio čovjek za koga niko od ljudi iz FSRS u FS BiH ne zna ko je, ni kako i kada je imenovan u tu komisiju, posao je dobila firma iz Beograda, a ona  uvela u "priču" firmu iz Sarajeva.

Najbolja ponuda na tenderu, a to su konstatovali svi članovi Izvršnog odbora FS BiH,  bila je od Mavasa iz Mrkonjić grada, a on je u dva navrata eliminisan zbog navodne nepotpune ponude.

Firma, koja izvodi najviše takvih radova u BiH, da pošalje nepotpunu ponudu??? Priča za malu djecu. Poslovi na izgradnji terena su morali biti okončani do kraja novembra. Morali!!! Možda i hoće, ali sigurno ne ove godine…

Mavas je tužio FS BiH i sve se još nalazi na sudu, ali nas iskreno zanima ko, kada, kako i zašto je odlučio da se mijenjaju članovi komisije za sprovođenje tendera. Do ovog posla sa vještačkom travom članovi su bili iz Izvršnog odbora. Oni su svojim preciznim, tačnim i odgovornim stavovima, a uz pomoć Elvedina Begića, predsednika FS BiH, uspjeli da drastično smanje troškove na postavljanju bezbjednosnih kapija na stadionu Bilino polje, video nadzor na istom stadionu, te   rekonstrukciju zgrade Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Da li je to nekome zasmetalo, pa je odlučio da ih mijenja…To znaju u FS BiH, a mi ćemo insistirati na iznošenju detalja oko prvobitne ponude za bezbjednosne kapije, video nadzor i rekonstrukciju zgrade. Tražićemo, na uvid dokumentaciju, koliko je zaista koštalo, a koliko su neki željeli da "zavrnu" iz kase FS BiH!