XS
SM
MD
LG

Stigao odgovor, na pismo koje niko nikada nije vidio!!!

Odogovor UEFA

Na sajtu Fudbalskog saveza Republike Srpke pojavilo se saopštenje o oglašavnju UEFA a povodom poslednjih dešavanja unutar FSRS. U saopštenju stoji:

Fudbalskom savezu Republike Srpske dostavljen je stav UEFA-e o pravnom mišljenju donijetom od strane Pravnog komiteta NS/FS BiH dana 21.08.2019. godine, odnosno odluci Izvršnog odbora NS/FS BiH od 22.08.2019. godine kojom se prihvata mišljenje Pravnog komiteta NS/FS BiH. U prilogu objavljujemo originalan dokument stava UEFA-e, kao i prevod teksta originalnog dokumenta.

Na bazi stava dostavljenog od strane UEFA-e vidljivo je da ista poštuje statutarne principe, kao i da osigurava harmonizaciju i stabilnost na svim nivoima NS/FS BiH, odnosno FSRS kao njene članice.

S toga pozivamo sve članove organa i tijela NS/FS BiH i FSRS na striktno poštivanje Statuta, pravilnika i odluka NS/FS BiH i FSRS, te da se suzdrže od bilo kakvih oblika nestatutarnog postupanja.

Dakle, prema ovom dopisu,  predsjednika Milu Kovačevića niko ne može i ne smije (s)mjenjivati... Ne ulazeći u detalje odgovora UEFA, ostaje  pitanje, ko, kada i kako je poslao pismo UEFA sa zahtjevom za njeno oglašavanje. Gdje je to pismo. Zašto nije objavljeno?

Da li je pismo otišlo direktno iz FSRS, preskačući FS BiH, ili je neko (a mora se saznati ko) u ime FS BiH poslao u Nion... A znamo da je stav Izvršnog odbora FS BiH bio da se sve rješava u entitetskom savezu...

Očigledno da je slanjem pisma sa stavom Pravnog komiteta FS BiH, a potpuno ignorišući stav Pravne komisije FS RS, apsolutno negirani organi FSRS. Pitamo se da li uopšte više i postoji FSRS, kada će o njemu, njegovom rukovodstvu  odlučivati neko drugi! Konačno, ostaje i pitanje kako će se i da li će se u FSRS moći sarađivati i raditi.

Prevod UEFA odgovora