XS
SM
MD
LG

Saopštenje FSRS: Savez vraćen u normalu

Pod predsjedavanjem predsjednika Mile Kovačevića danas je u sjedištu Saveza u Banja Luci održana redovna 23. sjednica Izvršnog odbora FSRS sa usvojenim dnevnim redom. Zaključak je da je Fudbalski Savez RS vraćen u normalne tokove.

Raspravljalo se o brojnim pitanjima, a centralna tačka je bila Prijedlog pravilnika o licenciranju klubova Prve lige FSRS.

Prethodno su jednoglasno usvojeni zapisnici  sa sjednica održanih 9. septembra i 28. oktobra 2019. godine.

Donesena je odluka da se na idućoj sjednici IO FSRS, zakazanoj za 12. novembar 2019. godine, a nakon što Područni fudbalski savezi i klubovi Prve lige daju eventualne primjedbe, ovaj Pravilnik o licenciranju bude usvojen. IO je raspravljao i o zahtjevima futsal klubova, odnosno prijedlozima zaključaka i donio sledeće odluke:

  1. Odluka o smanjenju broja klubova u Prvoj futsal ligi počev od takmičarske sezone 2020/21 prolongirana je za narednu takmičarsku sezonu 2021/2022.
  2. Takmičenje u omladinskim futsal ligama u takmičarskoj sezoni 2019/20 odvijaće se prema prijedlozima Komisije za mali fudbal, tj. u dvije grupe teritorijalno podijeljenih na Istok i Zapad sa po četiri prvoligaške ekipe uz mogućnost učešća i drugih futsal klubova koje imaju omladinske timove.
  3. Donesena je odluka kojom je usvojen zaključak za ublaženje kazne od strane klubova u smislu da se klubovima Prve lige brišu minus bodovi, a ostaje izrečena novčana kazna.
  4. Pored navedenog IO FSRS je razmatrao i obavezu posjedovanja UEFA "C" nacionalne licence za futsal trenere  klubova Prve i Drugih futsal liga, gdje će FSRS pokriti troškove školovanja u iznosu od 50%.