XS
SM
MD
LG

Fantazi: Najava 14. kola

Pred nama je 14. kolo Premijer lige. Kolo koje je uvod u seriju od tri kola u sedam dana a to je i mnogo uzbuđenja za nas fantazere.

MOJA EKIPA

Ja sam ovo kolo napravio tri transfera. Izbacio sam Kaluma Vilsona a ubacio Himeneza radi dobrog rasporeda u narednom periodu. Marez je odmaran u LŠ i zato sam ga ubacio umjesto Ričarlisona. Radi ove dvije izmjene morao sam izbaciti i Engelsa i ubaciti Kelija da bih imao para.

Moja ekipa

Rajan protiv Liverpula jedino može odbrana skupiti i to je sve. Aspilikueta protiv Vest Hema treba donijeti bodove. Red bi bio s obzirom oliko ga trpim. Sančez protiv Bormuta moguć CS. Nerealno mi je sad da Murinjo igra ovako lude mečeve stalno. Sujunču protiv Evertona djeluje kao zicer CS ako znamo kako Everton igra ali ko zna.

Imam dupli Siti u veznom redu. Budući da imamo i koli sredinom sedmice, mislim da mi je to dobra odluka. Ne vjerujem u seriji od tri kola u sedam dana da će biti meč na kome neće igrati ni Marez ni KDB. Protiv Njuke bi morao bar jedan donijeti bodove jer Njuka je stvarno očaj. Mane protiv Brajtona je sjajna opcija u najavi kao i opcija za kapitena. Maunt protiv Vest Hema može donijeti bodove ali više sam siguran u suprotno (ne znam zašto). Medison protiv Evertona je dobra opcija za bodove.

U napadu su mi Himenez i Kejn. Himenez protiv Šefilda može sigurno bar gol dati dok od Kejna očekujem eksploziju protiv Bormuta. Dobar je uvijek protiv njih a red je da uđe u neki dobar ritam.

IZBOR KAPITENA

Ovo kolo ima dosta opcija. Salah i Mane su dobre opcije mada meni je Mane bolja opcija za kapitena. Ne zato što ga imam nego mi djeluje da je u boljoj formi. 

Kejn je svakako opcija u ovom kolu. Kao što rekoh obično je efikasan protiv Bormuta. Dobra opcija je svakako i Son koji isto ima sjajnu statistiku protiv Bormuta. 

O Sitijevcima ne bih razmišljao kad je kapiten u pitanju. Isto važi i za Aubu. Jeste da idu Noriču ali Arsenal je sumoran baš.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Prvi prijedlog jeste Džejms Tarkovski. ne zato što je imao gol i asistenciju nego što je realan CS protiv Palasa kući.

-Druga opcija za ovo kolo jeste Vord Prauz. Iz nekog razloga vjerujem da će donijeti bodove protiv davljenika Votforda.

-Treći prijedlog je Met Doerti jer može do CS realno a i u napadu može donijeti dobre stvari.

Što se neke dodatne priče tiče, nećemo dužiti. Ovo je poslednje kolo u mjesecu pa pokušajte biti što bolji ako ste u nekim ligama. U ponedeljak ide tekst sa pregledom kola i najavom kola sredinom sedmice i u tom tekstu ćete imati priliku da vidite ko je osvojio novembar u našoj ligi.