XS
SM
MD
LG
08.12.2019 Iz Japana za sportdc.net :BRANKA MARIĆ

I bio je odmor

Arijana Vojić i Branka Marić

Juče je bio dan odmora... Neke ekipe su se selile, kako bi što bliže bile halama gde se igraju utakmice. Ne samo službena lica prvenstva, već i neke reprezentacije  su bile u prilici da se ’’procunjaju’’ okolinom Kumamota. Prelepi prizori vulkanskih planina, prikazali su se čim smo izašli iz grada... Vožnju od skoro dva sata iskoristile smo Arijana Vojić i ja da poslušamo hitove sa naših prostora.. Čisto da ne bude dosadno.

Nakon što smo stigle na odredište produvao nas je vetar, ali je ipak bilo iznad 0. Vulkan ASO je jedan od najvećih "živih" vulkana na svetu....Dobro, videsmo ga onako iz daleka.. Zbog bezbednosti. I krenusmo dalje do poznatog hrama... Alinismo imali  sreće. Još je u rekonstrukciji...

Zemljotres iz 2016 napravio je veliku štetu na objektima građenim u prošlosti. Istorijski spomenici rekonstruišu se uz pomoć vlade Japana i stanovnika Kumamota i okoline. Probijajući se kroz gradsku gužvu, shvatam da ovde nije ni bitno koji je dan. Gužva, pa je gužva.. Eto da i naš Beograd liči na Japanske gradove... Stari tramvaji, gužva u saobraćaju, veliki broj ljudi na ulicama i  po restoranima.

Kad kažem po restoranima, mislim na redovan ručak zaposlenih koji koriste pauzu u tačno određeno vreme... Kao u Beogradu, zar ne? I onda kratka kupovina sitnica sa znakom KUME, medveda koji je simbol okoline grada Kumamota.

I eto prođe jučerašnji dan u satima odmora, a današnji je započeo lošim izdanjem ekipe Slovenije i sjajnom pobedom Srbije nad Korejom.

Arijana i ja nismo u istoj hali, tako da nemamo vremena za druženje van hotela. Sretno Srbiji i Crnoj Gori u daljem takmičenju...

Borba za Olimpijadu tek počinje...

Pozdrav iz Japan od Branke i Arijane...