XS
SM
MD
LG

Sinišu naterali na odlazak u Rim

Siniša Mihajlović

Trener Bolonje, srpski fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović poslat je u Rim jer korona virus može da bude izuzetno opasan tokom oporavka od leukemije.

- Skoro pa smo morali da primoramo trenera da napusti Bolonju. On je želeo da ostane ovde zbog ljubavi prema klubu - rekao je kondicioni trener Bolonje Masimilijano Markezi za E-TV.

Mihajlović se vratio u svoju kuću u Rimu kako bi bio sa porodicom jer bi se bio pod velikim rizikom kada bi se zarazio korona virusom.

Njemu je u junu dijagnostifikovana leukemija i do sada je imao tri perioda hemoterapije i transplantaciju koštane srži.

- Sigurniji je u Rimu. Važno je da se ne zarazi jer iskreno nismo imali studije slučaja o ljudima sa ovim virusom koji su imali njegove probleme - kazao je član stručnog štaba Bolonje.

Neko ko prođe hemoterapiju ima snažno oslabljen imuni sistem i svaka dodatna bolest, pa i običan grup, bila bi izuzetno opasna po njega.

Pokrajina Emijila Romanja je jedna od tri regije Italije najteže pogođenih pandemijom korona virusa, zajedno sa Lombardijom i Venetom.

Iako je Italija u izolaciji kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze, virusom korona su zaraženi fudbaleri Juventusa, Sampdorije i Fiorentine.