XS
SM
MD
LG

Ninković: Nemam krivičnu prijavu

Nikola Ninković, prvotimac Askolija našao se u centru pažnje srpske javnosti po dolasku iz Italije, a kako je saopšteno ranije zbog nepoštovanja samoizolacije. Vest je brzo stigla i do Apenina, tamošnji mediji su preneli informaciju iz Beograda, a poziv je usledio i iz kluba.

U telefonskom razgovoru za Sportski žurnal, Nikola Ninković opisuje sopstvenu poziciju:

- Od dolaska iz Italije 11. marta sam u izolaciji u jednom beogradskom hotelu, u centru, i ovde ću biti još pet dana. Tada mi ističu dve nedelje koliko moram da provedem u karantinu. U samoizolaciju sam došao samoinicijativno, jer ko je ušao pre vanrednog stanja u Srbiju, a takvu informaciju sam juče dobio, ostaje 14 dana u karantinu, a posle objave predsednika Vučića 28 dana, osim, ako se nešto u međuvremenu ne promeni – istakao je Nikola Ninković, prvotimac Askolija.

Dobili ste krivičnu prijavu kao što se priča?

- Krivična prijava ne postoji, bar meni niko ništa nije dao, a nisam ništa ni potpisao. Iz policije me jesu proveravali i bio sam u hotelu kad su dolazili. Mislim da mi je sve ovo podmetnuto, ne znam zašto se stvorila tolika fama. Ponavljam niko meni ništa nije rekao o prijavi, niko me nije hapsio, tu sam u hotelu.

Da li vas policija proverava?

- Jednom dnevno mi dolazi policija, ako imaju neku novu informaciju dođu i drugi put. Razumem ih, ljudi rade svoj posao.

Zvali su vas iz Askolija, šta vam je rekao predsednik?

- Panika je bila i tamo u Italiji, zvali su me iz kluba, objasnio sam im šta je u pitanju. Ovo je previše, uznemiravili su mi porodicu i planiram da određene medije tužim kada se sve završi. Svi su se digli na noge u Askoliju, zvali su me saigrači, ozbiljan problem sam imao tamo, ali uspeo sam sve da objasnim direktoru i predsedniku. I njima sam ponovio da sam dobro i da ništa nisam prekršio. Haos bez potrebe, u Italiji su svi mediji pisali o tome, zvali su me novinari. Svima sam rekao istinu. 

Da li vas je neko posećivao u hotelu?

- Ovde mi ne daju ni smeće da izbacim, van apartmana ne mogu nigde, čak ni u hodnik, a da ne govorim o posetama. Kad mi nešto treba, zovem recepciju, postoji procedura i ne izlazim. Nisam video još ni roditelje.

Da li ste u Italiji testirani?

- Ne, na test je išao samo ko je imao simptome, a meni je hvala Bogu bilo dobro, kao i sada. Ja sam, slušajući predsednika Vučića po dolasku u Beograd, samoinicijativno otišao U izolaciju, a na granici nisam dobio potvrdu ili bilo kakav papir da moram u karantin. Znao sam da može da bude problema i zato sam odlučio da odem u hotel, ponavljam samoinicijativno.