XS
SM
MD
LG

Novi problemi Serije A

Serija A je u velikom problemu. Taman su ekipe počele da se vraćaju kavim-takvim treninzima, međutim na kontrolnim testiranjima uspospostavilo se da tri kluba imaju novozaražene igrače. Sledi novi hitan sastanak klubova.

Sastanak klubova najavljen je za sredu, a na njemu treba odlučiti šta dalje. Problem je i finansijski, ukoliko nema fudbala TV kuće neće uplatiti novac, a mnogi klubovi opstaju upravo zbog ovog izvora prihoda.

Novozaraženi igrači su u Fiorentini, Sampdoriji i Milanu, to je primoralo dvadeset klubova Serije A da sazovu hitan sastanak svojih predstavnika za sredu.

Ranije, svi klubovi su izrazili želju da se prvenstvo nastavi. Međutim, zbog novonastale situacije na sastanku će biti reči o svemu, pa i o prekidu prvenstva.

Za većinu klubova je glavno pitanje kako se postaviti prema TV kućama koje imaju prava prenosa. Ukoliko se prvenstvo ne nastavi, realno je očekivati da TV kuće neće isplatiti klubovima 233 miliona evra za prava prenosa.

Klubovi će moći da odu na sud, ali mala je verovatnoća da mogu tamo da se izbore za neophodan novac. Bila bi to teška pravna bitka.

Izvor:rts.rs