XS
SM
MD
LG

Međunarodna biciklistička unija: Trka "Beograd-Banjaluka" od 4. do 7. septembra

Međunarodna biciklistička trka "Beograd-Banjaluka" biće održana od 4. do 7. septembra, navodi se u zvaničnom kalendaru Međunarodne biciklističke unije.

Orgnizatori na čelu sa direktorom trke Vladimirom Kuvaljom izvojevali važnu pobjedu i pokazali da su cijenjeni u svjetskim krugovima jer su uspjeli da izbore novo mjesto u kalendaru.

"Učinili smo sve što smo mogli da trka bude održana i ove godine. Posao nije bio nimalo lak jer su i organizatori većih i trka sa dužom tradicijom željeli isto, a mjesta u zgusnutom kalendaru nije moglo biti za sve. Ponosan sam što smo dobili povjerenje u trenutku kada su države poput Francuske, Švajcarske ili Italije ostale bez šest-sedam trka ove sezone", ističe Kuvalja.

Naveo je Kuvalja da nije želio da prekine tradiciju započetu sada već davne 2008. godine. 

"Ovaj uspjeh je još veći jer je u zvaničnom kalendaru i 60. izdanje Trke kroz Srbiju koja će biti održana od 31. avgusta do 3. septembra, a kao i prošle godine startovaće u Istočnom Sarajevu", rekao je Kuvalja.

Podsjetio je kako ni jedan grad nije otkazao učešće i pomoć trci, pa će trasa koja povezuje dva najveća srpska grada sa dvije strane Drine ostati ista. 

"Prva etapa voziće se od Beograda do Bijeljine, druga od Bijeljine do Vlasenice, a karavan se potom seli u Brčko odakle će biciklisti voziti do Teslića. Start posljednje etape biće u Derventi, a biciklisti će preko Srpca, Gradiške i Laktaša ući u Banjaluku, gdje će biti voženi krugovi", kazao je Kuvalja.

Govoreći o organizaciji trke, Kuvalja je istakao da je pred prvi datum trke bila gotovo zatvorena finansijska konstrukcija, a da su se stvari u međuvremenu zakomplikovale, ali se nada da će kao i do sada pored lokalnih zajednica imati podršku institucija i mnogobrojnih sponzora.

Kuvalja je napomenuo, da će zdravlje učesnika trke biti na prvom mjestu i sve će biti urađeno u skladu sa preporukama u vezi sa epidemiološkom situacijom.