XS
SM
MD
LG

Adria Tur: Filip olako ispustio Zvereva

Foto: Tennis World USA

Saša Zverev savladao je Filipa Krajinovića sa 2-1 u setovima, u prvom kolu grupe A Adria Tura.

Krajinović je bolje otvorio meč. Dobio je suvereno svoj servis gem a potom je napao servis rivala. Saša se sa druge strane mučio a servisom, što je Filip iskoristio i došao do brejka. Potom je potvrdio brejk i poveo je sa 3-0. U narednom gemu Krajinović je imao 15-40. Prvu set loptu Zverev je spasio ali na drugoj je napravio grešku iz bekhenda, pa je Krajinović dobio prvi set sa 4-0. 

Filip je nastavio u sjajnom ritmu i u drugom setu. Napravio je brejk te je poveo sa 2-0. Imao je Filip 30-0 u narednom gemu. Međutim, Fića je malo popustio a Zverev je to znao iskoristiti i vratiti brejk. Zverev je u petom gemu imao 15-40. Međutim, Filip je osvojio tri poena zaredom te je poveo sa 3-2. Na kraju je drugi set otišao u taj brejk. U taj brejku je viđena velika borba a na kraju ga sa 7-5 dobija Zverev.

Filip je odlično otvorio treći set te je napravio brejk u prvom gemu. Međutim, onda je stao. Zverev je to iskoristio te je sa osam vezanih poena došao do preokreta i vodstva 2-1. I u narednom gemu Zverev je nastavio sa sjajnom igrom. Došao je do 15-40. Filip je prvu brejk loptu spasio ali je Nijemac drugu iskoristio i poveo je sa 3-1. Imao je Zverev 30-0 na svom servisu. No, potom je napravio dvije dvostruke greške i dvije greške u poenima i Filip je vratio brejk. Na kraju je set otišao u taj brejk. Nijemac je odigrao sjajan taj brejk te ga je dobio sa 7-2.

Nakon prvog kola grupe A, Đoković i Zverev imaju po pobjedu.