XS
SM
MD
LG

Adria Tur: Filip preokretom iznenadio Noleta

Foto: Tennis World USA

Filip Krajinović priredio je iznenađenje u drugom kolu Adria Tura. On je u drugom meču grupe A savladao Novaka Đokovića sa 2-1 u setovima.

Nole je djelovao poprilično umorno na početku susreta. Filip je to iskoristio te je brejkom poveo sa 2-1. Ipak, nije uspio potvrditi brejk pa je Đoković došao do 2-2. Nole je potom dobio svoj servis gem te je poveo sa 3-2. Tu nije stao. U narednom gemu napravio je novi brejk te je sa 4-2 dobio prvi set.

Drugi set počeo je jako sporo i sa malo energije sa obje strane. Međutim, i pored lošijeg tempa meča, obojica su čuvali svoje servise. Tako je bilo do petog gema. Tada je Filip doašo do brejk lopte, Nole pogriješio i tako je Krajinović poveo sa 3-2. Krajinović je došao do 40-15. Prvu set loptu Nole je spasio na mreži. Međutim, na drugoj je napravio grešku, pa je Filip sa 4-2 dobio drugi set.

Treći set su obojica dobro počeli te su osvojili po gem na svoj servis. U trećem gemu, Krajinović je došao do 30-40. Prvu brejk loptu Nole je spasio odličnim servisom. Međutim, drugu Filip koristi te dolazi do brejka i vodstva 2-1. Imao je Nole brejk šansu u narednom gemu ali je Filip sjajnim bekhendom došao do poena i vodstva 3-1. U narednom gemu, Filip je došao do tri meč lopte. Prve dvije Nole je spasio ali treću, uz pomoć mreže, Filip je iskoristio te je sa 4-1 dobio odlučujući set.

I Nole i Filip sada imaju po pobjedu i po poraz.