XS
SM
MD
LG

Čelzi slavio protiv Mančester Sitija i Liverpulu uručio titulu

Liverpul slavi

Gotovo je! Fudbaleri Liverpula na čelu sa Jirgenom Klopom novi su prvaci Starog kontinetna nakon gotovo četiri decenije koliko su na ovaj uspjeh čekali najvatreniji navijači ovog kluba. 

Nakon što Mančester Siti nije uspio pobjediti na gostovanju kod Čelzija u posljednjoj utakmici 31. kola Premijeršipa. Liverpul je tako matematički sedam kola prije kraja prvenstva postao šampion države. 

Čelzi je poveo golom Kristijana Pulišića nakon velike greške Mendija i Gundogana na sredini terena, Amerikanac je ukrao loptu i nadmudrio odbranu Sitija, te postigao pogodak za 1:0. 

Drugo poluvrijeme bolje je otvorio dosta Siti, a u 55. minuti nakon prekršaja Kantea nad Marezom, De Brujne je za 25 metara izveo fantastičan slobodan udarac i zatresao mrežu Kepe Arizabalage za 1:1.

Pobjedonosni pogodak za Čelzi postigao je Vilijan u 79. minuti nakon što je jedanesterac skrivio Fernandinjo, a nakon konsultacije vara Stjuart Atvel je pokazao na bijelu tačku i uručio crveni karton Fernadninju. Njegov zemljak bio je siguran sa bijele tačke.

Liverpul sedam kola prije kraja ima 86 bodova, čak 23 više od drugoplasiranog Mančester Sitija i stvar je sasvim jasna. Liverpul je osvojio titulu nakon 30 godina, a davne 1990. godine su bili posljednji put šampioni.

Sve u svemu, agoniji je kraj, navijači Liverpula mogu da se raduju. Upravo Čelzijevom pobjedom nad Sitijem (pomalo ironično), tim iz Mančestera je i teoretski eliminisan iz šampionske trke i to znači samo jedno:

Liverpul je novi šampion Engleske!