XS
SM
MD
LG

Vila savladala Arsenal i približila se opstanku

Foto: Aston Villa

Fudbaleri Aston Vile napravili su ogroman korak ka opstanku u Premijer ligi. U meču pretposlednjeg kola, savladali su ekipu Arsenala sa 1-0.

Od starta se vidjelo da je Arsenal vidno istrošen nakon pobjeda nad Liverpulom i Sitijem. Nije na početku ni Vila briljirala ali su se sjajno borili. Arsenal je imao loptu u svom posjedu ali je Vila iz prvog kornera povela sa 1-0. Strijelac je bio Trezege.

Drugo poluvrijeme bilo je zanimljivije i sa više šansi. Arsenal je igrao otvorenije i bolje. Prvu šansu propustio je Saka. Vila je svoju priliku čekala iz kontri a zicer iz jedne, promašio je Dejvis. Samo koji trenutak kasnije, Nketia je mogao donijeti izjednačenje svom timu ali je pogodio stativu. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

Aston Vila sada ima 34 boda koliko i Votford. Međutim, Vila ima za 1 gol bolju razliku. U poslednjem kolu Vila gostuje Vest Hemu a Arsenal dočekuje Votford. Takođe, ne treba otpisati ni Bormut. Ukoliko Vila i Votford izgube a Bormut savlada Evertona u gostima, tim Edija Hauva ostaje u ligi.