XS
SM
MD
LG

Arsenal preko penala do prvog trofeja u sezoni

Foto: Arsenal

Fudbaleri Arsenala osvojili su trofej u Komjuniti Šildu. Oni su savladali Liverpul sa 6-5 nakon penala.

Liverpul je imao inicijativu na startu meča. Međutim, Arsenal je taj koji je poveo. U 12. monuti, pogodio je Obamejang. Pet minuta kasnije, Nketia je imao sjajnu šansu ali nije povećao vodstvo svog tima. Do kraja prvog poluvremena Liverpul je imao posjed ali nisu stvorili niti jednu ozbiljnu priliku. 

Na startu drugog poluvremena, Firmino je imao sjajnu priliku ali je šutirao pored gola. Potom je šansu imao i Mane ali je Martinez sjajno reagovao. U 74. minuti, Liverpul je izjednačio. Strijelac je bio Minamino. U 82. minuti Mane je imao sjajnu šansu ali je Martinez odbranio. Prijetio je Arsenal u završnici preko Viloka i Obamejanga ali su ipak penali na kraju odlučivali o pobjedniku. 

U prvoj seriji sigurni su bili Salah sa jedne i Nelson sa druge strane. U drugoj seriji pogodili su Fabinjo i Matland Najls. U trećoj seriji Bruster je pogodio prečku a Sedrik je pogodio za prednost Arsenala. U četvrtoj seriji pogađali su Minamino i Luiz. Džons je dao gol u petoj seriji i ostavio Liverpul u igri. Peti penal za Arsenal izveo je Obamejang te je golom donio trofej svom klubu.