XS
SM
MD
LG

Bravo za Slogine dječake (foto)

Sloga Doboj 2012.godište 1.mjesto

Sloga Doboj sa Milovanom Rajevcem

DOBOJ - Dobojska Sloga je učestvovala na velikom turniru "Ilija Pantelić" u Novom Sadu sa tri generacije 2008,2010 i 2012. Turnir se odigrao u Banji Vrdnik. 

U konkurenciji 2012.godište Sloga je pružila izvanredne igre i osvojila prvo mjesto. Dječaci pod dirigentskom palicom trenera Dražena Filipovića su u polufinalu savladali ekipu Sparks zeleni iz Novog Pazara sa 2:1 golovima kapitena Andreja Đuričića i odličnog Ognjena Kršića. U finalnoj utakmici su igrali protiv Slavije iz Novog Sada i slavili boljim izvođenjem penala 3:2 u regularnom toku bilo je 0:0.

Najbolji strijelac turnira bio je Kerim Ličina iz ekipe Sparks, najbolji golman je iz pobjedničke ekipe Sloge Luka Bukvić, dok je najbolji igrač Mateja Moldovanović iz Slavije. 

Šampionski pehar osvojili su: Luka Bukvić, Marko Jović, Andrej Đuričić, Pavle Lukić, Ognjen Kršić, Adel Aličić, Saša Jovanović, Slaviša Simić, Adrian Pajdić, Tarik Cero. Trener: Dražen Filipović.

Pohvale za organizaciju turnira,doček, smještaj i hrana zaslužuju sve pohvale i najveću ocjenu. Dječaci su dali sve od sebe i kao nagrada je stigao pehar za najbolje. Sve čestitke za dječake samo treba da nastave i dalje dobro da rade na treninzima i da ćemo nastaviti sa uspjesima. Mislim da smo zasluženo osvojili prvo mjesto  finalna utakmica tvrda kako i sam rezultat pokazuje. Još jednom pohvale za sve dječake i njihove roditelje koji su nam bili podrška ova tri dana. Hvala predsjedniku Miroslavu Kršiću i  klubu sto su nam obezbijedili prevoz,što je još jedan pokazatelj da klub posvećuje veliku pažnju najmlađim članovima kluba.Sve ne bi bilo izvodljivo bez nesebične podrške gradonačelnika i gradske uprave. -rekao je Dražen Filipović trener šampionske Sloge.

U generaciji 2008. Sloga je osvojila četvrto mjesto. Oni su u polufibalu i u utakmici zatreće mjesto poraženi u oba navrata nakon penala. Kobni su bili penali i nesrećno su ostsli bez medalja. Igrač Sloge Emir Omerović osvojio je titulu najboljeg strijelca turnira. 

Slogini djačaci 2010.godište eliminisani su u četvrtfinalu. Oni su u grupi osvojili drugo mjesto iza beogradske Crvene Zvezde. U četvrtfinalu poraženi du od ekipe Polet Dorćol rezultatom 0:4.

REZULTATI:

2012. Godište: grupna faza: Inđija - Sloga 0:3 (Kršić 2, Aličić), Sloga - Sparks plavi 3:0 (Lukić 2, Kršić), Budućnost Dobanovci - Sloga 4:1 (Đuričić), Slavija (Novi Sad) - Sloga 0:0. Polufinale: Sloga - Sparks Novi Pazar  2:1 (Đuričić, Kršić). Finale: Sloga - Slavija 0:0 penalima 3:2 (Đuričić, Kršić, Jović).

2010.godište: grupna faza: Sloga - TSC Bačka Topols 2:2, Radnički Šid- Sloga 2:6, Crvena zvezda Beograd - Sloga 4:1. Četvrtfinale: Polet Dorćol - Sloga 4:0.

2008.godište: Sloga - Slavija 4:0, Sloga - Neki novi klinci, Sloga - Radnički Šid 2:3. Polufinale: Fortuna Pančevo - Sloga 1:1 penalima 3:2. Za treće mjesto: Bačka - Sloga 1:1 penalima 2:1.