XS
SM
MD
LG

Bolton ponovo prosuo bodove, Morkamb senzacionalni lider

Foto: Bolton

Danas je odigrano peto kolo u engleskoj Ligi 2 a bilo je veoma uzbudljivo.

Bolton je ponovo kiksnuo. Protiv jedne od slabijih ekipa, ekipe Grimzbija, odigrali su mršavih 0-0 na svom terenu. Loša sezona nastavila se i za Mensfild. Odigrali su samo 0-0 protiv ekipe Stivenejdž  na svom terenu.

Novi lider nakon petog kola je Morkamb. Ekipa trenera Adamsa ostvarila je pobjedu od 3-2 kod Oldema. Golom Vildiga Morkamb je poveo 1-0. Mekaleni je pogodio za 1-1. Golovima Kenjona i Stoktona, gosti su poveli sa 3-1. Do kraja susreta, Mekaleni je samo smanjio rezultat. Inače, napadač Oldema je sa pet golova najbolji strijelac lige trenutno.

Ekipa Salforda, koja je u vlasništvu generacije Mančester Junajteda iz 1992. godine, odigrali su 2-2 protiv Tranmerea. Salford je propustio šansu da slavi jer su golovima Tauela i Vilsona vodili 2-0. Međutim, u završnici susreta gosti su došli do boda. Prvo je Moris pogodio za 2-1 da bi u sudijskoj nadoknadi Luis donio bod gostima.

Forest Grin savladao je Skantorp u gostima sa 4-1 a junak meča bio je Jamajčanin Met, koji je postigao het trik. Eksiter se spasio u nadoknadi kod Sautenda te su odigrali 2-2. Golovima Gudšipa i Demetriua, Sautend je dva puta vodio. Ipak, Renadl i Fišer donijeli su bod gostima a Fišer je pogodak za 2-2 dao u nadoknadi.

Berou i Lejton odigrali su 1-1, Kembridž je sa 2-1 savladao Njuporta. Port Vejl je poražen na svom terenu od ekipe Karlajla sa 1-0. Volsol i Kolčester odigrali su 1-1.

Morkamb je prvi sa 12 bodova dok Kembriž i Njuport imaju po deset bodova. Na dnu tabele nalaze se Grimzbi i Oldem sa po jednim osvojenim bodom.