XS
SM
MD
LG

Luksemburg slavio u Podgorici

Veliko iznenađenje pod Goricom! Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Luksemburga 2:1 nakon preokreta u utakmici 4. kola C divizije Lige nacija. 

Sokoli su imali meč loptu za plasman u viši rang, ali nakon ovog poraza Luksemburg je preuzeo prvu poziciju i u prednosti je za plasman u B diviziju.

Podsjećamo, Crna Gora je na startu pobijedila Kipar 2:0, potom Luksemburg takođe na gostovanju 1:0, dok je protekle subote u Podgorici pao Azerbejdžan 2:0.

Dakle, putnik u B diviziju tražiće se u novembarskom ciklusu. Uoči konačnog raspleta, Crna Gora i Luksemburg imaju po 9 bodova.

Što se tiče meča,  Crna Gora je povela golom Igora Ivanovića u 24. minutu. On je iskoristio odlično ubacivanje Stevana Jovetića i glavom savladao Entonija Morisa.

To je njegov treći gol u trećem meču za reprezentaciju, u svega šest dana.

Izjednačio je Edvin Muratović u 42. minutu. Pitanje pobjednika riješio je Danel Sinani u 86. minutu.

Posljednju priliku da promijeni rezultat imao je Savić, ali je njegov udarac glavom Moris odbranio.

U sudijskoj nadoknadi, isključeni su Marko Janković i Olivije Til, a prije vremena utakmicu je završio i Marko Simić zbog dva žuta kartona.

Crnogorski fudbaleri u novembarskom terminu Lige nacija igraće 14. novembra u Bakuu sa Azerbejdžanom i tri dana kasnije u Podgorici sa Kiprom.

CRNA GORA - LUKSEMBURG 1:2 (1:1)

Ivanović 34' - Muratović 42', Sinani 86'

Žuti kartoni: Vukčević, Simić, Ivanović, Raspopović (Crna Gora) - Bariero (Luksemburg)

Crveni kartoni: Simić, Janković (Crna Gora) - Til (Luksemburg)

Sudija: Štegeman (Njemačka)

Sastavi:

Crna Gora: Mijatović – Raspopović (Vukčević 79'), Savić, Simić, Radunović – N. Vukčević, Kosović (Šćekić 79') – Ivanović (M. Janković 90'), Hakšabanović, Jovetić – Islamović (Bećiraj 66')

Rezerve: Dragojević, Petković, Bećiraj, Bulatović, Hočko, Janković B, Janković M, Vukčević M, Raičković, Šćekić, Šofranac, Vujačić.

Luksemburg: Moris – Skenderović, Jans, Žerson, Karlson – Bariero, Sinani (O. Til 93'), Til (V. Devil 58') – Muratović (De Graca 89'), Pinto, Rodriges.

Izvor:antenam.me