XS
SM
MD
LG

Dembele het-trikom odveo Piterboro na prvo mjesto

Foto: Twitter

Ovog vikenda odigrano je deseto kolo u Ligi 1. Bilo je zanimljivo a imamo i novog lidera.

Piterboro Darena Fergusona nastavio je sa sjajnim igrama. Oni su savladali Šruzburi na svom terenu sa 5-1. Klark-Heris doveo je Piterboro u vodstvo da bi Denijels donio izjednačenje gostima. Potom je na scenu stupio Dembele te je postigao tri gola. Još je pogodio i Tejlor za konačnih 5-1. 

Hal je doživio poraz od Svindona. Luis-Poter doveo je Hal u vodstvo ali su Kejdis i Grent donijeli preokret domaćima. Donkaster je savladao Linkoln sa 1-0 a Vajtmen je dao gol. Ipsvič je savladao istim rezultatom Kru a Houkins je postigao gol.

Čarlton je savladao u gostima Portsmut sa 2-0 a Vilijams i Anek su postigli golove. istim rezultatom u gostima je Sanderlend savladao Džilingema a golove su postigli Megvajer i Guč. U derbiju Donsa, MK Donsi i Vimbldon odigrali su 1-1. Pigot je doveo Vimbldon u vodstvo a Frejžer je donio bod domaćima.

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati. Flitvud je sa 2-0 savladao Oksforda. Blekpul je u gostima savladao Barton sa 2-1. Ročdejl i Bristol odigrali su 1-1. Nortempton je u gostima savladao Vigan sa 3-2.

Na diobi prvog mjesta nalaze se Piterboro, Ipsvič i Linkoln sa po 22 boda ali Poš ima najbolju gol razliku. Samo bod manje ima četvrti Hal. Na dnu su Flitvud sa sedam te Šruzburi, Barton i Oksford sa po šest bodova.