XS
SM
MD
LG

Poklon akademiku Brankoviću

Basara, Marić, Branković i Arlov

Akademik Drago Branković bio je oduševljen knjigom “Humano srce Srpske” autora Slavka Basare koju mu je juče, u kabinetu Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske uručio banjalučki humanitarac Milorad Arlov. Knjiha govori o humanitarnom radu Arlova, ali i insttucionalnoj pomoći Republike Srpske Srbima na Kosovu i Metohiji.

-Ovo je zaista kapitalno delo i uvek se obradujem kada neko, na ovaj način, pokušava da sačuva dobra dela i humanitarni rad. To što radi gospodin Milorad Arlov je neprocenjivo, pogotovo što se zalaže da bolesna deca i mladi na Kosmetu dobiju centar u kojem će se osećati mnogo bolje i srećnije – istakao je akademik Drago Branković.

Tomo Marić, banjalučki publicista i sportski novinar, saradnik Sportskog žurnala, se zahvalio akademiku Brankoviću na podršci, te istakao:

-Ako ima bilo ko na ovom svetu da bih se zamenio s njim u životu to je svakako Milorad Arlov, čovek neprocenjive energije i snage, upornosti i istrajnosti. Ovo je bogougodno i veliko delo što radi za naše sunarodnike na Kosovu i Metohiji. Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio da budem recenzent ove knjige koja će tek, kako vreme bude prolazilo, dobijati sve više na značaju i ima istorijsku dimenziju.

Milorad Arlov je akadmiku Brankoviću, pored knjige s posvetom, uručio zahvalnicu za podršku u humanitarnom i još jnjedan primera knjige za ANURS.

-Na ovaj način želim da se u lično, ali i ime Odbora kojim predsedavam za pomoć Kosovu i Metohiji, zahvalim na podršci koja nije mala i posebno smo oduševljeni činjenicom da ste se Vi nama javili sa željom da pomognete bolesnu decu na Kosmetu. Svaki put kada pričamo na ovu temu kažem da ćemo završetkom Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” sagraditi manastir Republike Srpske u Kosovskoj Mitrovici – rekao je Arlov.

U organizaciji ANURS biće promovisana knjiga “Humano srce Srpske” kada prođe nepovoljna epidemiološka situacija zbog korona virusa, a novi sastanak planiran je za početak aprila.