XS
SM
MD
LG

Najava 29. kola Čempionšipa

Foto: Sky Sports

Ovog vikenda na programu je 29. kolo Čepionšipa. Ima nekoliko zanimljivih mečeva a mi izdvajamo najzanimljivije.

Blekburn i Preston otvaraju kolo u petak uveče. Blekburn je osmi sa šest bodova manje i utakmicom manje od šestog Bormuta. preston je 12. i ima tri boda manje od svog rivala. U prvom dijelu sezone, Blekburn je slavio sa 2-0 te prekinuo seriju neuspjeha protiv Prestona. Inače, Blekburn je poslednji put slavio kući protiv Prestona prije 20 godina.

U subotu programu otvaraju u 13:30h Notingem i Bormut. Notingem je 18. trenutno a Bormut je na šestoj poziciji. Domaći su u solidnoj formi dok su gosti u lošoj formi ali su u FA kupu došli do četvrtfinala. Zanimljivost vezana za ovaj duel je ta što Bormut nikada nije slavio u gostima protiv Notingema a vidjećemo da li će se to promijeniti u subotu.

Reding Veljka Paunovića od 16h dočekuje Milvol. Reding je i dalje sjajan i na petoj su poziciji. Tokom sedmice izgubili su od Brentforda iako su poveli. Milvol je u sredini tabele i ne može ni da se bori za plej of a neće se boriti ni za opstanak. Reding je dva puta zaredom dobio Milvol kući i sigurno će htjeti nastaviti taj niz.

Norič je u seriji loših rezultata i pokušaće protiv Stouka da se vrate pobjedama dok gosti dosta remija imaju u poslednje vrijeme. Votford i Bristol igraju potencijalno zanimljiv meč

Lider prvenstva, ekipa Brentforda, dočekuje u nedelju u 14h Barnsli. Biće ovo zanimljiv meč u kome Brentford pokušava sačuvati prvo mjesto i prekinuti crnu seriju protiv Barnslija. Gosti 13 godina nisu izgubili u gostima od Brentforda a ove sezone igraju iznad svih očekivanja. Ovo bi mogao biti efikasan meč tako da ga vrijedi pogledati.