XS
SM
MD
LG

Mladost bez kalkulacija očekuju sutra Nišlije

Darko Rakočević - foto: lična arhiva

Mladost sutra sa Radničkim otvara 29. kolo Superlige Srbije. Pauzu su iskoristili za rad sa nešto smanjenim intenzitetom, i za podizanje samouzdanja koje će im biti neophodno u narednom mini ciklusu od osam dana, kada će odigrati tri bitne utakmice u borbi za opstanak. Sutra u Lučane dokaze Nišlije, u utorak sledi gostovanje Mačvi, sledećeg vikenda očekuju Spartak ŽK.

- Neće biti prostora za kalkulacije, bodovi su nam neophodni. Trenutno smo preokupirani Radničkim i njihovom načinu igre. Bez dileme, radi se dobroj ekipi, koji u svojim redovima imaju pojedince sa ozbiljnim karijerama iza sebe. Igraju po principu toplo - hladno, i po viđenom zaslužuju bolje mesto na tabeli. Igraju u sistemu 3-5-2, akcije kreću iz defanzive i koriste mogućnosti brzih bočnih igrača Markovića i Gavrića, u veznom redu imaju ozbiljne individualce, napad im je raznovrsan - raportira trener Darko Rakočević. 

Mladost se sa 33 boda nalazi na deobi od 12- 4 mesta sa Novim Pazarom i Javor Matisom, odnosio imaju tri boda viška u odnosu na prvoga ispod crte, Rada. U Lučanima ne žele da se bave kalkulacijam, jer je nezahvalno i najčešće može da se izjalovi. Najvažnije je da situaciju drže u svojim rukama, a direktni konkurenti, mogu da pomognu, ili odmognu.