XS
SM
MD
LG

Lavice spremne za bh elitu

Košarkaški klub Lavovi iz Brčkog ispisao je istoriju nakon što su košarkašice ovog kluba u prvoj seniorskoj sezoni osvojile šampionsku titulu u Prvoj ligi Republike Srpske i tako izborile nastup u Premijer ligi BiH. "Lavice" su odmah po završetku sezone počele pripreme za nastup u elitnom rangu bh. košarke.

Klub, koji je osnovan 2014. godine, a koji je do sada bio poznat po radu s mlađim selekcijama, uoči ove sezone prijavio je žensku ekipu u seniorskoj konkurenciji. Iako se radi uglavnom o djevojčicama kadetskog uzrasta, kasnije pojačane s iskusnom Milicom Dabović, "lavice" su više nego superiorno osvojile šampionsku titulu.

"Na polusezoni smo očekivali ovakav ishod. Dolaskom Milice Dabović svima smo dali do znanja da napadamo vrh. Ovo je za nas veliki uspjeh. Ako izuzmemo Dabovićevu, radi se o ekipi koju čine djevojčice rođene 2004. i 2005. godine. Odlučili smo da ove sezone prijavimo kadetsku ekipu za Prvu ligu i odmah smo osvojili titulu. Na kraju više nego ubjedljivo smo slavili u finalu protiv mlade ekipe Budućnosti", kaže trener novih šampionki Srpske Aleksandar Bližnjaković.

U ovom mladom kolektivu su ponosni na uspjeh. Napravljena je sjajna priča, o kojoj se posebno pročulo dolaskom trofejne Milice Dabović, što je odjeknulo širom regiona. Dabovićeva je otišla u Albaniju, ali na ljeto će ponovo biti slobodna.

"I za nas je bilo malo iznenađujuće, ali kada je predsjednik zvanično potvrdio tu vijest protresli smo javnost u BiH i Srbiji. Njen dolazak nije bio samo marketinški, jer djevojčice su dosta naučile od nje s obzirom na to da se radi o profesionalcu sa 20 godina sjajne karijere. U svakom trenutku je pomagala ovoj mladoj ekipi, kako na treninzima, tako i dragocjenim savjetima. Vidjećemo, imamo dobre naznake da će biti s nama i u Premijer ligi", ističe talentovani strateg, koji će ove godine napuniti tek 29 godina.

U redovima "lavica" nastupa nekoliko talentovanih igračica, a posebno se izdvaja Milica Đokić, koja je imala nekoliko senzacionalnih izdanja ove sezone. Radi se o 16-godišnjoj djevojčici kojoj se previđa blistava karijera.

"Ona je naš član od početka, a košarku trenira od 2004. godine. Od samih početaka je posvećena treninzima i odmah se vidio taj njen pobjednički duh. Došla je na trening i rekla da je obećala roditeljima da ćemo je gledati na TV-u i u dresu Srbije. Bukvalno je gazila ka tom cilju te stigla do kadetske selekcije Srbije. Ove sezone imala je nekoliko tripl-dablova, te jedan kvadri-dabl. U svojim redovima već imamo ozbiljnu igračicu", naglasio je Bližnjaković.

Iako je sezona tek završena, u ovom mladom kolektivu već počinju pripreme za debitantski nastup u elitnog rangu. Vjeruju kako neće biti prolaznici, već da će u prvoj sezoni pokazati da su zasluženo izborili plasman u viši rang.

"Odmah poslije podizanja pehara naredno jutro smo bili na terenu, iako je sezona završena. Za Premijer ligu ne možemo ništa da obećamo, pokušaćemo da ovim mladim igračicama dovedemo i neka iskusnija imena. Jedno je sigurno: napravićemo svima probleme na terenu i borićemo se da ostvarimo što bolje rezultate. Cilj u prvoj sezoni će biti opstanak u društvu najboljih", zaključio je od naredne sezone najmlađi trener u prvenstvu BiH.

Izvor: Nezavisne novine