XS
SM
MD
LG

Oksford u plej ofu, Portsmut izvisio

Foto: Efl.com

Fudbaleri Portsmuta ostali su bez plasmana u plej of Lige 1. Naime, u poslednjem kolu Portsmut je poražen na svom terenu od Akringtona sa 1-0 a taj poraz ih je koštao plasmana u plej of.

Gosti su poveli sredinom prvog poluvremena kada je Filips pogodio za 1-0. U nastavku susreta Portsmut je bio mnogo bolji rival. Dominirali su u posjedu, stvarali šanse ali nisu došli ni do izjednačenja.

Kiks Portsmuta iskoristio je Oksford. Oksford je sa 4-0 deklasirao Barton te je završio kao šesti. Golove za domaće dali su Šodipo, Tejlor, Li i Vinal. Na kraju je Oksford ušao u plej of i radi kiksa Portsmuta koji je završio sezonu sa dva boda manje od njih, ali i radi bolje gol razlike od Čarltona.

Naime, Čarlton je savladao Hal sa 1-0. Imali su 74 boda baš kao i Oksford. Međutim, Junajted je imao +21 gol razliku a Čarlton +14.

Od ranije se zna da direktno u Čempionšip idu šampion Hal i Piterboro. U plej ofu će promociju izboriti još jedna ekipa a parovi polufinala su Blekpul i Oksford te Sanderlend i Linkoln.

Od ranije se znalo i da Nortempton, Svondon, Ročdejl i Bristol Rovers ispadaju iz lige.