XS
SM
MD
LG

Mandić ima realne šanse da osvoji medalju

Foto: Hello Magazine

Olimpijska šampionka iz Londona, Milica Mandić, pokušaće i na OI u Tokiju obradovati sve navijače. Njena disciplina iznad 67 kilograma na programu je u utorak a Mandić je saznala ko će joj stajati na putu do medalje.

Mandić je postavljena za treću favoritkinju. Ona će se u prvom kolu boriti protiv Kenijek Feit Ogalo. Ogalo ima 27 godina a u karijeri ima samo jednu medalju sa prvenstva Afrike. Kenijku ne treba potcijeniti ali je realno da Mandić bez većih problema dobije ovaj meč.

Ako opravda ulogu favorita, Mandićeva bi u četvrtfinalu mogla na Stjuart ili Kovalčuk. Australijanka Stjuart nema zapažene rezultate dok Kovalčuk ima zlato sa evropskog prvenstva ali u drugoj kategoriji. U polufinalu bi Mandić mogla na Kineskinju Ženg koja brani titulu olimpijske šampionke a u tom dijelu žrijeba je i neugodna Akosta. U gornjem dijelu žrijeba očekuje se najviše od Britanke Volkden i Turkinje Kus.

S obzirom na žrijeb, Mandić se može nadati i medalji. Žrijeb je takav da ide od slabije ka jačoj protivnici tokom takmičenja te sa dizanjem forme iz borbe u borbu, može ponovo obradovati naciju. A da li će to i uraditi, saznaćemo u utorak.