XS
SM
MD
LG

Srpkinje održale odbojkaški čas Italiji i prošle u polufinale

Foto: OKS

Odbojkašice Srbije savladale su Italiju sa 3-0 te su prošle u polufinale olimpijskih igara.

Srbija je vodila na početku seta ali Italija preokretom dolazi do 9-7. Srbija pravi preokret i dolazi do 13-11. Italija uzvraća i novom serijom dolazi do 17-15. Nije tu bio kraj što se preokreta tiče. Nakon greške Egonu, Srbija je povela 20-19. Serijom sjajnih servisa Mine Popović i serijom dobrih blokova, Srbija je došla do 24-20. Prvu set loptu Srbija nije iskoristila ali drugu jeste te je poenom Milene Rašić dobila prvi set sa 25-21.

Srbija je fantastično otvorila drugi set te je povela sa 8-2. Međutim, Italija prilazi serijom na dva poena zaostatka. Srbija je odbila nalet rivala te je došla do četiri poena prednosti. Srbija je nastavila sa fantastičnom igrom te je serijom na servisu Maje Ognjenović došla do 17-9. Do kraja drugog seta Srbija je igrala fantastično te je sa ubjedljivih 25-14 dobila set.

Treći set bolje otvaraju Italijanke. Osvojile su par dugih poena te su vratile samopouzdanje. Imali su i četiri poena prednosti ali se Srbija nije predavala. Serijom na servis Mine Popović, Srbija je došla do preokreta i vodstva 15-13. Srbija je nastavila sa sjajnom igrom te je povela 19-15. Srbija je čuvala prednost do kraja te je na kraju sa 25-21 dobila treći set. 

Bošković je vodila Srbiju do pobjede sa 24 poena.

Srbija za dva dana igra protiv Amerike u reprizi polufinala sa prošlih igara kada je Srbija slavila.