XS
SM
MD
LG

Kiksevi Sanderlenda i Boltona, Vigan ubjedljivom pobjedom do vrha

Foto: Efl.com

Ovog vikenda odigrano je osmo kolo u Ligi 1. Bilo je zanimljivo a Bolton je u ovom kolu neugodno razočarao svoje navijače.

Vigan je nastavio sa sjajnim igrama. ''Latiksi'' su savladali Akrington sa 4-1 u gostima. Poveo je Vigan golovima Vatmoua i Kina sa 2-0. Notingem je dao nadu u nastavku domaćima ali je Vajk sa dva gola potvrdio pobjedu Vigana.

Vigan je pobjedom preuzeo prvo mjesto jer je Sanderlend kiksirao kod Flitvuda. Golovima Stjuarta i MekGidija, gosti su poveli sa 2-0. Marton je smanjio vodstvo gostiju da bi Garner iz penala u nadoknadi, pogodio za 2-2.

Bolton je doživio poraz na svom terenu. Golovima Vajlsa, Roteram je slavio u Boltonu sa 2-0. Poraz je doživio i Portsmut. ''Mornari'' su izgubili na svom terenu od Kembridža sa 2-1. Ajronsajd i O'nil su donijeli vodstvo gostima dok je Portsmut preko Kurtisa samo ublažio poraz.

Prvi na tabeli je Vigan sa 16 bodova koliko ima i Sanderlend ali Latiksi imaju bolju gol razliku. Treći su MK Donsi sa 15 bodova. Na dnu su Kru i Šruzberi sa pet te Čarlton i Donkaster sa po četiri boda.