XS
SM
MD
LG

Fantazi: Dilema oko kapitena i kolo gdje nije pametno praviti mnogo izmjena

Foto: Zawya

Pred nama je šesto kolo Premijer lige a samim tim je red i na novu priču o Fantaziju. Kolo neće biti lako radi dosta derbija ali biće sigurno zanimljivo.

Da se osvrnemo kratko na prošlo kolo. Ja sam imao 62 boda. Nazadovao sam nekih 60 mjesta ali sam i dalje unutar 281 hiljade u svijetu tako da sam zadovoljan. Pogotovo jer je u jednom momentu djelovalo da ću mnogo gore proći. Radio sam dvije izmjene i ubacio sam Sent-Maksimena umjesto Tonija što je u ovom kolu bilo pogrešno ali generalno mislim da je to dobar potez na duže staze. Takođe, ubacio sam i Semeda ali on je baš podbacio. 

Moji bodovi u prošlom kolu

Kapiten mi je bio Salah i sa njim sam pogodio što je i bilo najbitnije. Bodove su mi donijeli Ronaldo, Benrahma, Maksimen ali i Livramento. Arnold nije igrao a Livramento mi je ušao kao prva rezerva drugo kolo zaredom.

Što se nekih utisaka tiče, jasno je da je Salah u fantastičnoj formi i da njega i Ronalda prosto morate imati. Obojica će donijeti mnogo toga pa ako želite visok plasman, morate ih imati. Jasno je da treba forsirati i Čelsi pogotovo nakon ovog kola. Oni će imati bolji raspored i djeluje da morate imati nekog iz njihove odbrane a moguće i Lukakua. Veznjake ne jer tu Tuhel previše rotira. Arsenal je ponovo sačuvao svoj gol. Vraća se Džaka i ako bude standardan, odbrana će trpjeti sigurno. Ako ne bude starter, e onda vrijedi probati sa Vajtom ili Rmasdejlom u odbrani. Što se tiče ostalih, Livramento postaje sve privlačnija opcija i ne samo kao prva rezerva nego čak i starter. Uz to, valja obratiti pažnju i na to šta će raditi Sar koji je odigrao sjajno prošlo kolo.

Što se tiče novog kola, ja sam išao samo sa jednim transferom. Izbacio sam Mareza a ubacio sam Pepea. U prvom tekstu ove sezone rekao sam da bi Pepe mogao biti ''diferential'' a sada sam ga ubacio jer mi djeluje da igra baš dobro a svakako nisam išao u minus da ga dovedem. Imam u banci sada 2,7 miliona što je dobro iz više razloga. Prvo, Ridigera mogu dovesti umjesto bilo koga u odbrani a drugo, neka tih para kada budem radio Vajld Kard. A i da ga ne radim još, dio para mogu utrošiti u dovođenje Ferana Toresa umjesto Trinkaa recimo od osmog kola kada njima kreće fin raspored a sa Toresom vrijedi rizikovati.

Kapiten će mi biti Salah. Zašto ? Čisto na osjećaj. Dilema jeste on ili Rinaldo i generalno to jesu dvije najbolje opcije za kapitena. Ja sam se vodio osjećajem ali i time što imam Grinvuda sa kojim ću pokušati pokriti ako Ronaldo baš podivlja. A i nekako sam siguran da će Mo uraditi nešto već.

Moj tim za ovo kolo

Arnold se oporavio i igraće što je za mene dobro jer od njega naravno očekujem bodove. Šo je takođe neko ko bi mogao uraditi nešto. Od ostalih, Benrahma bi mogao donijeti bodove jer je Lids defanzivno još a siguran sam ako Njukasl da da će Snet-Maksimen donijeti neke bodove pa makar za asistenciju. 

Što se tiče nekih napomena, ovo je kolo gdje ne treba mnogo transfera praviti ako ne morate. Eventualno taj jedan da popravite neki dio u ekipi. Ako želite na jedno kolo praviti razliku, svakako da su ofanzivci Evertona opcije a prije svih Tausend i Grej. 

Možda čak i odbrana Vest Hema bude dobra. Bamforda nema sigurno a Rafinja je veoma upitan i pitanje je da li će igrati a čak im je upitan i Ejling. Dakle, ako imate bilo koga iz Vest Hema, samo opušteno jer prosto bi morali uraditi nešto.

To bi manje više bilo to za ovo kolo. Kolo je super ako govorimo o samim utakmicama jer će biti dva velika derbija i par zanimljivih mečeva ali sa Fantazi strane je nezgodno i nije ono u kome treba srljati.